Educație

GALERIE FOTO!!! Proiecte ale liceenilor excepţionali din România şi Moldova, lansate la „Creatori de viitor”

Alexandra TĂTARU
12 aug 2016 1598 vizualizări
In perioada 23-29 iulie, Clujul a devenit pentru o săptămână capitala entuziasmului, a speranţei şi, mai ales, a viitorului u concursul de proiecte “Creatori de viitor” a reunit în acest an 130 de liceeni cu performanţe deosebite din 45 de oraşe din România şi Republica Moldova

Organizat de Asociaţia 11even şi susţinut de Kaufland România, proiectul „Champions United”, parte din programul “Creatori de viitor” a avut ca punct de atracţie, în acest an, concursul de proiecte la care au fost invitaţi să participe liceenii împărţiţi în zece echipe. În urma acestui concurs, doar trei dintre aceste idei vor beneficia de un buget total de finanţare de 30.000 lei. Între liceenii selectaţi să ia parte la acest program s-au regăsit medaliaţi la olimpiade naţionale şi internaţionale, câştigători de concursuri în domeniul creaţiei artistice, precum şi elevi cu implicare deosebită în voluntariat şi în proiecte extraşcolare. Participanţii au avut şansa să întâlnească mentori din diverse domenii: Cristi Danileţ (judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii), Sebastian Văduva (decan al Griffits School of Management), Rareş Pamfil (absolvent al Harvard University, cu un masterat în Public Administration la London School of Echonomics şi actualmente masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (fondator al unui start-up în Silicon Valley), Dan Isai (fondator si CEO al Salad Box) şi mulţi alţii. „La «Creatori de viitor» aducem împreună tineri excepţionali, selectaţi în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanţă în unul din următoarele domenii: educaţional (olimpici internaţionali sau naţionali), cultural (câştigători de premii internaţionale sau naţionale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc), sportiv (câştigători de cupe, medalii şi premii naţionale şi internaţionale în competiţii sportive diverse, atât individuale cât şi de echipă) şi leadership şcolar (elevi cu implicare deosebită în voluntariat şi programe sociale)”, au declarat coordonatorii proiectului, Tudor Vasiliu şi Diana Mesaros.

Tinerii sunt motivaţi să se implice în activităţi sociale printr-o aplicaţie

În cadrul Galei Performanţei în Educaţie, desfăşurată în ultima seară a proiectului, au fost premiate cele mai bune echipe la concursul de proiecte şi cei mai buni liceeni prezenţi anul acesta în cadrul „Creatori de viitor”. Proiectul câştigător a propus lansarea unei aplicaţii care motivează tinerii să se implice în activităţi cu impact social, promovând totodată evenimentele culturale care au loc în comunitate şi ajutând artiştii şi întreprinzătorii locali. Aplicaţia oferă utilizatorilor o serie de misiuni sub forma unor provocări grupate pe categorii (social, cultural, sau dezvoltare personală). Îndeplinirea misiunilor conduce la obţinerea unor puncte care pot fi ulterior preschimbate în premii. Locul al doilea, proiectul „AnonimARTă”, presupune organizarea unei licitaţii în cadrul căreia tinerii artişti îşi pot facilita vânzarea operelor, având şansa să expună alături de artişti consacraţi. Elementul inovativ a fost reprezentat de păstrarea identităţii expozanţilor, sub semnul anonimatului, susţinând astfel arta şi nu artistul, iar pe locul al treilea s-a clasat proiectul „Laboratorul de oportunităţi” ce şi-a propus să conecteze liceenii pasionaţi de ştiinţe cu cercetători din România. O platformă online va propune celor interesaţi poziţii de asistenţi voluntari disponibile în proiectele de cercetare, pentru care elevii interesaţi pot aplica în baza unui CV, a unei scrisori de intenţie sau de recomandare. Elevii vor derula astfel activităţi de voluntariat în cadrul laboratoarelor de cercetare. Mai multe detalii despre acest program, dar şi fotografii sau clipuri atat de la ediţile precedente, cat  şi de la ediţia din acest an se pot vedea pe pagina oficială www.creatorideviitor.ro sau pe pagina de Facebook. (Alexandra TĂTARU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.