Educație

S-au afişat rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2016

Ziarul de Vrancea
16 iul 2016 3662 vizualizări
După rezolvarea contestaţiilor în Vrancea notele mai multor elevi care au susţinut examenul şi au cerut recorectarea lucrărilor au crescut. Rata de promovare la nivelul judeţului a crescut şi ea faţă de cea iniţială.

Astfel după afişarea rezultatelor iniţiale la Examenul de bacalaureat naţional 2016, la nivelul judeţului Vrancea s-au înregistrat 611 contestaţii echivaland cu cereri de reevaluare a lucrărilor scrise. Dintre acestea, 189 contestaţii au fost admise: 156 de lucrări au obţinut o medie mai mare, iar 33 – o medie mai mică decât aceea iniţială.


„Din numărul total al candidaţilor care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune, respectiv 2076, 1425 au fost declaraţi reuşiţi, iar 644 au fost respinşi. Astfel, promovabilitatea la nivelul judeţului Vrancea în ziua de 12 iulie, înainte de contestaţii, a fost de 68,64%. Promovabilitatea candidaţilor din seria curentă a fost de 78,30%, iar a celor din seriile anterioare a fost de 19,17%”, a transmitea ISJ Vrancea după afişarea rezultatelor iniţiale la Examenul de bacalaureat naţional 2016. Tot după primele rezultate s-a constatat că cele mai multe medii, respectiv 457, au fost între 8.00 şi 8.99, anul acesta nefiind niciun 10 curat.
Cele mai multe contestaţii s-au depus la limba romană

 
Situaţia statistică realizată la nivelul judeţului Vrancea după soluţionareai contestaţiilor arată faptul că promovabilitatea a devenit  69,70%, crescand cu 1,06% faţă de momentul afişării rezultatelor iniţiale.
Refecritor la promovabilitatea candidaţilor din seria curentă 2105-2016 aceasta este de 79,33%, iar a celor din seriile anterioare este de 20,35%.  În Vrancea  niciun candidat nu a obţinut media 10. Cele mai multe medii s-au situat pe segmentul 8.00-8,99 (462 de medii).

Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2016 din judeţul Vrancea -candidţi afişaţi în ordine alfabetică pot fi citite aici

 

Rezultate finale la examenul de Bacalaureat 2016 din judeţul Vrancea- pe unităţi de învăţămant aici


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.