Educație

DOCUMENT ATASAT!!! Elevii cu rezultate la olimpiadele de limba română, premiaţi la IŞJ

Ziarul de Vrancea
16 iun 2016 2688 vizualizări
Noul inspector şcolar general Dorin Cristea s-a declarat impresionat de numărul mare de participanţi!

Elevii vrânceni din clasele V-XII, care au participat la olimpiade şi la concursurile de limba şi literatura română, au fost premiaţi  joi, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar  Judeţean Vrancea. Peste 570 de elevi din cei peste 1.600 de participanţi au fost răsplătiţi cu premii şi diplome pentru activitatea lor din cadrul competiţiilor în care este valorizată limba română. Festivitatea a fost oficiată de inspectorul de specialitate Silvia Chelariu, care i-a felicitat pe elevi, dar şi pe cei care s-au implicat în susţinerea acestora. Noul inspector general al IŞJ, profesorul Dorin Cristea, s-a declarat impresionat de numărul mare de participanţi. „Doamne, ce frumos este şi ce volum de inteligenţă şi deşteptăciune umană există la concursurile şi olimpiadele de limba şi literatura română!”, a exclamat noul şef al IŞJ. Prezentă la festivitate, inspectoarea de matematică Maria Ariton i-a felicitat pe participanţi şi le-a mulţumit părinţilor şi profesorilor pentru munca depusă pentru această culegere de lauri. Vizibil copleşit de emoţii, inspectorul Silvia Chelariu a spus că „nu întâmplător va începe premierea cu Olimpiada de lingvistică „Solomon Marcus”. Această olimpiadă este una nouă printre competiţiile şcolare, însă are un caracter profund şi interesant, în egală măsură, şi, mai mult decât  atât, demonstrează alte competenţe ale elevilor decât acelea care rezultă din studiul la clasă a disciplinelor şcolare. Aceasta vizează conexiunea care se poate realiza intre mai multe discipline, în primul rând, româna şi matematica”. Inspectorul Silvia Chelariu a mai subliniat şi faptul că Olimpiada „Solomon Marcus” a devenit o competiţie de suflet a judeţului nostru, spunând că, de cinci ani de zile în Focşani se organizează etapa natională a competiţiei pe clasele a V-a şi a VI-a. „Dacă la clasele de a V-a şi  a VI-a începeam cu organizarea naţională a concursului naţional interdisciplinar  „^- poezie”, datorită implicării judeţului Vrancea, acest concurs naţional a devenit la doar doi ani de zile secţiune a olimpiadei de lingvistică, iar anul acesta poarta un nume nou pentru că cel care a fost spiritul care a dinamizat competiţia a fost domnul academician Solomon Marcus”, care, din păcate, nu se mai află printre noi. Nici elevii de liceu nu au fost ocoliţi din discursul inspectorului Silvia Chelariu, acestora spunându-le că, după cum stiu şi ei foarte bine, ei vin în această olimpiadă cu o miză în plus. Olimpiada de lingvistică pentru clasele liceale are şi etapă internaţională, care pune accent pe evaluarea profunzimea gandirii elevilor, nemergându-se cu o materie învăţată. Pe site-ul ZdV, într-un document ataşat acestui articol, puteţi consulta lista elevilor premiaţi la IŞJ. (A. MANGU)

Stimaţi profesori, dragi elevi,

"Olimpiada de lingvistica trebuie înţeleasă ca un pariu pe care încă nu l-am câştigat, dar pe care ne ambiţionăm să îl câştigăm, un pariu că putem într-adevăr să educăm noile generaţii în spiritul unei solidarităţi între umanistică şi ştiinţele exacte."

Solomon Marcus

- iniţiatorul Olimpiadei lingvistice -

(1 martie 1925- 17 martie 2016)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.