Educație

Sălile de aşteptare din gări, ultimul refugiu pentru cei fără adăpost

Raluca Manolache
28 sep 2015 3337 vizualizări
Poliţiştii de la Transporturi Feroviare atrag atenţia că oamenii străzii îşi petrec nopţile în Gara Focşani pentru că organizaţiile de ajutor social îi ajută doar pe cei cu domiciliul în Vrancea

“Atenţia sporită devine adesea eroul dumneavoastră personal!”. Acesta este mesajul pe care îl transmit poliţiştii de la Transporturi Feroviare Vrancea atât persoanelor ce călătoresc cu trenul, cât şi şoferilor care de cele mai multe ori nu respectă regulile cu privire la trecerile de nivel cu calea ferată. În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, când se marchează Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Vrancea vor organiza astfel mai multe activităţi preventive. Poliţiştii au în vedere siguranţa circulaţiei feroviare şi diminuării riscului de accident feroviar; reducerea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată; siguranţa călătorilor în trenurile de persoane şi staţiile CFR; prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase şi a actelor de tulburare a ordinii publice. Activităţile se desfăşoară atât în staţiile CFR, în trenuri, cât şi la trecerile de nivel cu calea ferată. “La nivelul SJTP Vrancea situaţia operativă este ţinută sub control printr-o serie de activităţi cu caracter preventiv orientate pe principalele direcţii de acţiuni ale Poliţiei Transporturi: furturi de la infrastructură, furturi de la călători şi infracţiunile cu violenţă. În acelaşi timp întâmpinăm o problemă legată de persoanele fără adăpost care folosesc clădirile gărilor pentru a se adăposti de intemperii. Este cazul Gării Focşani unde, pe lângă afluenţa sporită de astfel de persoane, întâmpinăm probleme şi din partea organizaţiilor de ajutor social. Aceste organizaţii primesc numai persoane cu ultimul domiciliu cunoscut în Vrancea. Prezenţa lor pe raza staţiei creează o stare de disconfort călătorilor de bună credinţă”, a precizat comisarul şef Cătălin Arghire, şeful Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Vrancea. Nu vor fi uitaţi nici cei care vor să meargă cu trenul în mod fraudulos. Aceasta şi în condiţiile în care de cele mai multe ori, unii călători “uită” în mod voit că trebuie să cumpere bilet de călătorie. Cele mai multe probleme sunt întâmpinate în cazul călătorilor de etnie romă care circulă cu trenul pe ruta Focşani – Mărăşeşti şi retur. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.