Educație

Profesori şi elevi s-au asociat în cadrul unui proiect Erasmus

Raluca Manolache
2 iul 2015 1605 vizualizări
Graţie acestui proiect finanţat de Comisia Europeană, participanţii de la Colegiul “Edmond Nicolau “ şi Colegiul l “Al. I. Cuza” au avut ocazia să descopere în inima Turciei

Schimb de experienţă în Turcia. În perioada 12-19 iunie 2015, Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” a derulat proiectul “Don’t teach me how to fish, but teach me how to farm”, în Tashan, Turcia. Este vorba despre un proiect “Youth Exchange” , pentru tineri, din cadrul noului program Erasmus A, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin ANPCDEFP Bucureşti. “Acest proiect şi-a propus să perfecţioneze abilităţile de comunicare în limba engleză, să dezvolte spiritul civic al tinerilor, să-şi lărgească orizontul cultural observând tradiţiile tinerilor din ţările participante, respectiv Bulgaria, Polonia şi Turcia. Schimbul de experienţă între tinerii din cele 4 ţări a fost precedat de o vizită de studiu, care a avut loc în perioada 15-17 mai 2015, în scopul pregătirii şi stabilirii programului de activităţi al tinerilor. Organizaţia gazdă «Dusun ve Uygula Genclik Grubu», reprezentată de Mustafa Yildiz, a propus şi în anul 2013 un alt proiect, în colaborare cu Colegiul Naţional «Al.I Cuza», şi, datorită unei bune desfăşurări a proiectului de atunci, dar şi a ospitalităţii deosebite a organizatorilor, această colaborare a continuat şi în acest an. Participanţii au avut ocazia să descopere în inima Turciei un petic de pământ care pare desprins dintr-un alt univers: formaţiuni geologice deosebite, labirinturi subterane care se întind pe sute de kilometri, oraşe construite sub pământ de creştinii din regiunea care se numea odinioara Cezareea, şi unde s-au păstrat uimitoare picture murale în bisericile creştine”, ne-a relatat profesoara Andreea Săndulescu, lider de grup în cadrul acestui proiect.
 

Au făcut cunoştinţă cu guvernatorul provinciei Kayseri

 

Elevii au vizitat şi o păstrăvărie din Turcia

 Elevii şi profesorii au avut ocazia să-l cunoască pe guvernatorul provinciei Kayseri şi au avut un program complex şi variat. Între altele, au vizitat o crescătorie de păstrăvi pe lacul Yamula, dar au participat şi la o seară tematică în cadrul căreia şi-au făcut cunoscută cultura şi tradiţiile. Echipa din România a fost formată din:  Andreea Săndulescu, profesor la  C.N.A.I.C. si C.T.E.N (lider de grup), Cristina Paula Popescu, de la C.T.E.N., (prof. însoţitor), elevii Mădălina Dascălu, Dragoş Niculescu, Alina Ion, Mihai Bucur şi Vlăduţ Bolovan, de la Colegiul Naţional “Al.I.Cuza” “Prin intermediul acestui proiect am vizitat locuri superbe, am luat contact cu natura şi ne-am făcut prieteni noi. Am devenit mai responsabilă şi am realizat că bucuriile vieţii vin din lucruri mărunte. Pe lângă faptul că la sfârşitul proiectului câştigi o diplomă, rămâi cu multe amintiri frumoase demne de neuitat”, a relatat elava Alina Ion. “Experienţa ne-a solicitat aptitudinile lingvistice, deoarece am reuşit să ne inţelegem cu colegii străini, doar vorbind în limba engleză”, spune şi cuzista Mădălina Dascălu. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.