Educație

Zeci de adulţi care au abandonat şcoala vor fi readuşi în bănci

Ziarul de Vrancea
8 aug 2014 1163 vizualizări
Totul este posibil graţie unui proiect al AJOFM Covasna în care IŞJ Vrancea este partener


Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea este partener într-un proiect finanţat din Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, ce constă în şcolarizarea adulţilor care au părăsit de timpul şcoala. Intitulat „Servicii complexe de reintegrare – ScoR”, proiectul, lansat în Vrancea, al cărui solicitant este Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna, are ca parteneri Junior Business Club, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, Asociaţia ArtEd şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna. Obiectivul proiectului este dat de dezvoltarea şi implementarea, la nivel multi-regional, a unor servicii complexe de reintegrare în educaţie a persoanelor care nu au absolvit învăţămantul obligatoriu în baza unui parteneriat între societatea civilă, instituţii şcolare şi autorităţi locale. Proiectul are mai multe etape, în prima dintre acestea fiind stabilit parteneriatul la nivel local, regional, multiregional, şi vor fi stabilite acţiunile  de organizare şi cercetare a nevoilor şi a condiţiilor de selectare a populaţiei ţintă. Vor fi create apoi centre de resurse de educaţie şi dezvoltare (CRED) în care vor avea loc activităţile. Simultan, vor fi elaborate programele de formare destinate cadrelor didactice şi se va realiza schimbul de bune practici. „Pe reţeaua virtuală de parteneriat şi formare a resurselor umane implicate se vor organiza activităţile de reintegrare a persoanelor care nu au absolvit învăţămantul obligatoriu, ce constau în programe de tip a doua şansă, dar şi activităţi destinate creşterii motivaţiei pentru învăţare: cercuri educaţionale de informatică, limbi străine, activităţi de dezvoltare personală, întalniri cu absolvenţi ai programului a doua şansa ce pot împărtăşi din experienţa lor ce a însemnat absolvirea şcolii pentru parcursul lor şcolar, social şi profesional”, se arată într-un comunicat al IŞJ Vrancea. Cele mai multe persoane selectate în acest proiect vor din judeţul Covasna, iar în Vrancea vor fi readuse în băncile şcolii 45 de persoane care au abandonat învăţămantul gimnazial şi care vor parcurge doi ani într-unul, potrivit Laviniei Berca, manager de proiect. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, începând de la 8 aprilie 2014 până la 7 octombrie 2015. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.