Educație

Atelier de educaţie parentală la CNU

Ziarul de Vrancea
9 iul 2014 1176 vizualizări
Nevoile copiilor pe înţelesul părinţilor, explicate de un psiholog de la Organizaţia “Salvaţi Copiii”

Cea de-a doua ediţie a Festivalului “Vin’ la Teatru” nu reprezintă doar o ocazie deosebită de a vedea piese celebre puse în scenă de actori talentaţi, ci şi o modalitate de petrecere constructivă a timpului liber. Iar organizatorii s-au gandit şi la părinţi. Pentru aceştia organizatorii au pregătit un atelier de educaţie parentală care are la bază modalităţile de receptare a nevoilor copiilor, în funcţie de vârsta lor. Diana Stănculeanu, psihoterapeut specializat în educaţie parentală şi psihologia copiilor şi membru activ în cadrul organizaţiei „Salvaţi Copiii”, va răspunde la întrebări legate de cele mai importante nevoi şi cum ar trebui să acţioneze părinţii în funcţie de acestea. A asculta activ, cu răbdare povestea inventată de fetiţa de cinci ani, a ţi se explica în detaliu cum s-au stricat jucăriile la grădiniţă, a răspunde la zeci de întrebări care încep cu „de ce?”, a ajuta şcolarul de 11 ani să rezolve problema de matematică şi a consola adolescenta de 15 ani după prima ei suferinţă în iubire, necesită timp şi energie, dar prin toate aceste experienţe de zi cu zi copilul învaţă că este important, protejat şi iubit. „Nevoile umane sunt extrem de diverse, de la cele care ne asigură supravieţuirea, precum odihna şi hrana, la cele a căror împlinire ne ajută să ne simţim iubiţi şi acceptaţi de către cei din jur. Copiii nu fac excepţie de la regulă. Au nevoi diverse pe care, ca părinţi, trebuie să le satisfacem, cât putem de bine”, transmite psihoterapeutul Diana Stănculeanu. Organizatorii Festivalului “Vin’ la Teatru” spun că acesta a fost creat din dorinţa de a schimba şi de a îmbunătăţi comunitatea focşăneană, iar acest atelier reprezintă completarea şi prelungirea spectacolelor pentru copii, oferindu-le părinţilor şansa de a învăţa de la un profesionist. Atelierul va avea loc vineri, 11 iulie, la ora 17,00, la Colegiul Naţional „Unirea” şi va dura două ore. Intrarea este liberă şi nu necesită înscriere. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.