Educație

Legendele romaneşti duse în Franţa de elevii Şcolii 3 Focşani

Ziarul de Vrancea
25 iun 2014 2025 vizualizări
Aceştia au lucrat la o carte comună cu mai multe ţări, intitulată “Mituri şi legende”

O delegaţie a Şcolii nr. 3 din Focşani, formată din şapte elevi şi trei cadre didactice, a fost, în perioada 17-22 iunie, în Franţa, unde a avut loc reuniunea unui proiect Comenius în care sunt partenere şcoli din ţara noastră, Franţa, Polonia, Norvegia, Marea Britanie, Grecia, Cipru şi Spania. Delegaţia Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Focşani a fost condusă de profesorii Marcela Ghiuţă - coordonatorul proiectului, Mirela Chipăilă şi Ionelia Burghelea, iar întalnirea din Franţa a avut loc la şcoala parteneră École Elémentaire Jules FERRY – Saussset les Pins. Scopul întâlnirii de proiect a fost prezentarea miturilor şi legendelor populare, a costumelor populare şi prezentarea unor elemente importante legate de tradiţiile folclorice, obiceiurile laice şi religioase, istoria naţională, obiective cultural-istorice ale zonei, concretizate în realizarea de materiale word, ppt-uri tematice, filme. În Franţa au fost analizate activităţile din primul an de proiect, au fost organizate  workshop-uri şi activităţi artistice şi sportive, precum o expoziţie internaţională, dezbateri, pagina WEB a proiectului, dar şi o carte comună intitulată “Mituri şi legende”. În acest fel, elevii vranceni s-au familiarizat cu particularităţile sistemului educaţional din ţara gazdă, cu elementele de cultură şi civilizaţie specifice acesteia. Proiectul se desfăşoară pe parcursul mai multor ani, iar întalnirile din cadrul acestuia au loc periodic în cate una dintre şcolile partenere. “Aceasta a fost cea de-a patra reuniune de proiect în care au fost stabilite strategiile de acţiune în vederea implementării activităţilor din cel de-al doilea an de proiect. Elevii au fost implicaţi în activităţi diversificate specifice temelor proiectului, s-au stabilit datele exacte pentru reuniunea următoare, detaliile raportării intermediare cât şi activităţile ce urmează a se desfăşura în cadrul proiectului”, transmite profesoara Marcela Ghiuţă, coordonatorul proiectului din partea romană. Următoarea întalnire în cadrul proiectului Comenius va fi în luna septembrie a acestui an în Polonia. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ioana, acum 3592 zile, 9 ore, 57 minute, 46 secunde
Felicitari ! Sper ca si in scoala mea elevii sa poata avea posibiliatea sa participle la astfel de schimburi !!!
, acum 3592 zile, 19 ore, 19 minute, 35 secunde
felicitari!!!!!
, acum 3592 zile, 19 ore, 16 minute, 35 secunde
felicitari colpiilor cat si profesorilor care implica copii in activitati de genul
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.