Educație

Cele mai tari patrule de reciclare din judeţ!

Ziarul de Vrancea
6 iun 2014 836 vizualizări
Patrulele de reciclare de la Liceul Vidra şi Colegiul “Cuza” au fost declarate cele mai active anul acesta, iar liceenii din Vidra au intrat în finală u pe timpul vacanţei de vară competiţia este continuată de…adulţi

Patrula de reciclare a Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” a fost declarată cea mai activă din Vrancea, iar cea a Liceului “Simion Mehedinţi” Vidra este finalistă în cadrul acestei competiţii. Patrula CNC a fost caştigătoare şi anul trecut a unui premiul în cadrul competiţiei, pentru cea mai bună mascotă realizată din material reciclabile. Anul acesta la concursul care se numeşte chiar Patrula de Reciclare au participat 15 unităţi de învăţămant din Vrancea care s-au luptat pentru caştigarea premiilor puse la bătaie de organizatori, însă doar două au fost declarate caştigătoare, potrivit anunţului postat pe site-ul competiţiei www.patruladereciclare.ro. Elevii au distribuit flyere despre colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi electronice, au organizat acţiuni de informare şi colectare în şcoli, au organizat concursuri de creativitate. “Practic, s-au dovedit atât de entuziaşti, dedicaţi şi cu un asemenea simţ civic, încât misiunea jurizării a fost extrem de dificilă. Cu o energie de invidiat, copiii au reuşit ca mesajul colectării selective a deşeurilor electrice şi al protecţiei mediului să depăşească zidurile şcolii, să ajungă în familii, dar şi în toate comunităţile”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Romane pentru Reciclare RoRec. Patrula de reciclare a Colegiului “Cuza” a fost coordonată anul acesta de profesorul Ovidiu Opaiţ, iar cea a Liceului Vidra de profesoara Liliana Bunea, caştigătoare în ediţia anterioară a premiului pentru cel mai activ profesor coordonator al patrulei din judeţul Vrancea.

Competiţia continuă şi în vacanţă

Patrula de reciclare este un program naţional de educaţie pentru mediu iniţiat în urmă cu trei ani de Asociaţia Romană pentru Reciclare Rorec împreună cu inspectoratele şcolare şi cu avizul Ministerului Educaţiei. De la an la an numărul participanţilor a crescut, astfel încat în anul şcolar 2013-2014 a reunit peste 20.000 de tineri şi profesori, desfăşurându-se în 1.018 unităţi de învăţământ. Deşi vine vacanţa organizatorii spun că nu s-a încheiat şi cursa colectării deşeurilor. Acum este randul adulţilor să continue ceea ce au început copiii: să se debaraseze de deşeurile electrice şi electronice (DEEE), să facă şi altora cunoscut acest program de protecţie a mediului. Cantităţile colectate până la 31 august vor fi calculate în contul patrulei judeţene şi vor creşte şansele acesteia la premiul naţional – Ziua Patrulei de Reciclare, dedicată tuturor patrulelor dintr-un judeţ. Cei care deţin deşeuri electrice mici şi uşoare (aparate mici, baterii, becuri, neoane) le pot duce la oricare dintre punctele de colectare permanente (www.rorec.ro/reteaua-nationala-de-colectare). Pentru deşeurile de mari dimensiuni, poate fi apelat Tel Verde 0800 444 800 (apel gratuit), iar o echipă RoRec le ridică gratuit de la domiciliu sau sediul firmei, potrivit Asociaţiei Romane pentru Reciclare Rorec. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.