Educație

Parada costumelor fructelor şi legumelor la Grădiniţa 1

Ziarul de Vrancea
27 mar 2014 3911 vizualizări
Preşcolarii Grădiniţelor 1 Focşani, Vintileasca şi Vidra s-au întrecut în prezentarea unor scenete şi costume reprezentand fructe şi legume u activitatea a făcut parte dintr-un proiect ce are drept scop alimentaţia sănătoasă

La Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din Focşani a avut loc ieri etapa a doua a proiectului de educaţie pentru sănătate “Mesagerii sănătăţii”, proiect ce are drept scop învăţarea copiilor şi părinţilor acestora să se hrănească sănătos. Activitatea de ieri, intitulată “Fructele şi legumele vesele”, s-a desfăşurat sub forma unui concurs în care părinţii şi prichindeii au fost invitaţi să-şi dea frau imaginaţiei în confecţionarea de costume de fructe şi legume, iar cei mici şi-au etalat valenţele artistice. Fiecare grupă din cele opt ale unităţii de învăţămant preşcolar a pregătit scenete şi costume pentru cele două secţiuni ale concursului, un juriu format din profesorul Ştefan Dumitru de la Liceul de Artă “Gh. Tattarescu”, Elena Murgoci Bălăucă de la Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei”, medicul nutriţionist Ana Maria Matei şi directorul unităţii Lucica Drăstaru, avand misiunea de a puncta cele mai reuşite momente. S-au urmărit, la secţiunea de costume, originalitatea în confecţionarea acestora, prezentarea lor şi asemănarea cu legume sau fructul original, iar la secţiunea de scenete, respectarea intonaţiei, ritmului, pauzei în concordanţă cu mesajul transmis, corelarea limbajului oral cu cel corporal în transmiterea ideilor, nuanţarea vocii. Misiunea a fost extrem de grea, multe dintre costumele prezentate în cadrul paradelor depăşind cu mult aşteptările membrilor juriului. Activitatea de ieri s-a bucurat de prezenţa preşcolarilor din Vintileasca, coordonaţi de educatoarele Mariana Noapteş şi Ioana Banu, dar şi de celor din Vidra, coordonaţi de educatoarea Tanţa Cojocariu, care au prezentat atat scenete în tema propusă dar au intrat în concurs şi la secţiunea de costume.

Participanţi de la Vidra şi Vintileasca

Activitatea de ieri a fost coordonată de educatoarele Ioana Maxim, Cătălina Voineag, Constanţa Vatră şi Luminiţa Buric de la grupele mijlocii, acestea declarandu-se mulţumite de participarea numeroasă de care s-a bucurat acest proiect, semn că scopul propus a fost atins. “Ne-am propus să promovăm alimentaţia sănătoasă într-un mod cat mai accesibil la varsta preşcolară, şi am considerat că cel mai potrivit ar fi prin joc şi joacă, scenete şi costume, antrenand părinţii şi copiii în activităţi comune menite să ne ajute să conştientizăm cu toţii cat de important este să ne hrănim sănătos. Suntem mulţumite de rezultatul activităţii şi aşteptăm şi alte grădiniţe din judeţ să participle alături de noi la ediţiile viitoare”, ne-a declarat educatoarea Ioana Maxim, unul dintre responsabilii de proiect. Preşcolarii grădiniţei au primit pachete cu fructe, aşa cum s-a întamplat, de altfel, şi la prima activitate din cadrul proiectului desfăşurată în urmă cu o lună. Proiectul “Mesagerii sănătăţii” se află la prima ediţie. Şase sunt temele acestuia, cate o etapă derulandu-se în fiecare lună. Proiectul, aşa cum a fost gandit, îşi propune să schimbe mentalităţi în ceea ce priveşte alimentaţia copiilor, să adopte planuri de intervenţie comune familiei, grădiniţelor, şcolilor pentru întărirea comportamentelor sănătoase ale copiilor, să promoveze metodele de bune practici în alimentaţia copiilor. Educatoarele doresc să extindă acest proiect şi la nivelul altor unităţi de învăţămant. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.