Educație

Codasi la ridicarea campusurilor scolare

Camelia Stănilă
28 nov 2007 683 vizualizări
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au dat socoteala in fata ministrului Cristian Adomnitei in privinta utilizarii banilor alocati pentru demararea campusurilor scolare.

Primaria Adjud e singura care a utilizat toti banii, pentru sala de sport inclusa in campus

In Vrancea, situatia nu este deloc roza, mai ales ca din suma de 9.222 mii lei alocata pe 2007 pentru campusuri si SAM-uri vor trebui reportati nu mai putin de 6.392 mii lei (peste 63,9 miliarde lei vechi). Aceasta in conditiile in care la Adjud s-au utilizat toti banii. Potrivit inspectorului scolar general Iordache Bostan, Primaria Municipiului Adjud a decontat vinerea trecuta suma de 1.530 mii lei, utilizata pentru sala de sport inclusa in proiectul de campus. Aceasta dupa ce investitia fusese promovata printr-o alta finantare, dar a fost transferata, prin decizia CL Adjud si a Ministerului Educatiei, in proiectul de campus. Astfel, lucrurile sint mult mai avansate. "Acolo s-a inceput cu sala de sport, iar materialele sint scumpe. Cine e iute de picior cheltuie banii, cine nu ... E un lucru pozitiv ca s-au cheltuit toti banii la Adjud. Sala de sport face parte din campus si deja se lucreaza la ea", a explicat Iordache Bostan. Potrivit acestuia, la Liceul "Emil Botta" Adjud s-a reabilitat si sala de sport de la subsol, de care s-a si interesat ministrul Adomnitei la vizita sa in Vrancea. "S-au facut tencuieli, s-a vopsit, varuit, tot ce trebuie ca sala sa fie folosita. Domnul ministru a promis ca va trece sa o vada, nu-i venea a crede ca deja e gata", a completat seful ISJ. De cealalta parte, printre codasii la cheltuirea banilor pentru campus se numara Primaria Focsani, care din 4.080 mii lei va reporta 3.600 mii lei, dupa ce se preconizeaza ca pina la finele lunii decembrie sa fie intocmita documentatia pentru campusul din incinta Grupului Scolar de Constructii Montaj Focsani. Bani necheltuiti vor fi inapoiati Ministerului si de primariile din Panciu si Odobesti, unde trebuie realizate doua SAM-uri, proiect asemanator cu cel al campusurilor scolare. Dupa decontarea lucrarilor de proiectare se vor inapoia 1.140 mii lei dintr-un total de 1.540 mii lei la Panciu, dar si 1.652 mii lei din 2.072 mii lei la Odobesti. "Cred ca ne situam mai sus de jumatate, situatia e mult intirziata in tara", justifica inspectorul general Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


CASETA:

Vin alti bani "pe baza de facturi"


Daca pe de o parte trebuie sa inapoiem bani, la campusuri si gradinite scolare, de cealata parte Inspectoratul Scolar solicita Ministerului Educatiei noi fonduri, pentru acoperirea unor lucrari nedecontate. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, ministrul Cristian Adomnitei a promis ca in decembrie va fi emisa o noua hotarire de Guvern, pentru a face astfel de reglaje "pe baza de facturi". Estimarile pentru Vrancea se ridica la 6.276 mii lei, 40 de unitati fiind incluse pe lista. Responsabilii din ISJ au solicitat insa o situatie exacta din partea primariilor, pentru a vedea ce lucrari au fost executate in avans, nefiind platite pina la ora actuala. (C. S


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.