Educație

Thalida, la Centrul de Excelenta la matematica

Camelia Stănilă
27 nov 2007 1476 vizualizări
Thalida Trofin, micuta care abia a implinit 10 ani si care ne reprezinta de ani de zile pe scenele diferitelor festivaluri nationale de muzica usoara, a facut zilele trecute o figura frumoasa si la... matematica.

Scoala "Stefan cel Mare" Focsani gazduieste in acest an un Centru de Excelenta pentru clasele III-IV, pentru pregatirea copiilor cu scopul participarii la olimpiadele de profil. In urma unui examen la care au participat peste 100 de elevi, Thalida a promovat cu punctajul maxim de 100 de puncte. "Imi place in egala masura muzica si scoala, si incerc sa obtin rezultate foarte bune la ambele. Imi place sa ma perfectionez, dau atentie si celui mai mic amanunt in orice, astfel reusesc astfel de rezultate", ne-a marturisit "secretul" sau micuta Thalida. Cintareata a participat recent si la un festival international in Republica Moldova, unde a obtinut o medalie jubiliara in memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici. Thalida se pregateste la Bucuresti cu maestrul Cornel Fugaru, in vederea unor noi competitii internationale. Cu toate acestea, participa la toate manifestarile la care este invitata, recent incintind auditoriul si la zilele comunei Bordesti. Pentru Craciun, Thalida a pregatit colinde, dar si o piesa de iarna din repertoriul lui Nico, "Daruiti iubire", a compozitorului Alin Radu, cu care va participa si la Concursul national de muzica pentru copii "Flori de gheata" 2007, ce se va desfasura in luna decembrie la Bucuresti. (C. STANILA)Info educatie


200 de profesori, instuiti la Focsani


Circa 200 de profesori care predau la clasele III - XII vor fi instruiti pe parcursul acestei saptamini pentru utilizarea platformei Think.com, elaborata de Oracle pentru a oferi scolilor tehnologie de ultima ora. Prima sesiune de training a debutat ieri si la Focsani, la Colegiul National Unirea, fiind inclusi 40 de dascali. Pina vineri vor intra la curs cadre didactice din mai multe judete, Vaslui, Bacau, Covasna, Buzau, Neamt si Vrancea. Utilizarea programului Think.com va fi extinsa la nivel national. Scolile gimnaziale si liceale il pot introduce sub forma unui curs optional sau ca activitate extracurriculara, pentru clasele III-XII, indiferent de specializarea acestora. Elevii construiesc pagini web pe care le folosesc pentru a lucra la teme date si pot lua legatura cu alti elevi sau profesori inscrisi in program, din toata lumea. (C. S.)


Cerc pedagogic pentru consilieri educativi


Consilierii educativi din Vrancea vor intra in cerc pedagogic abia vineri, 30 noiembrie, pentru a lua in discutie noi metode activ-participative aplicate in cadrul orei de "consiliere si orientare", dar si implicarea profesorilor diriginti in cunoasterea si dezvoltarea personalitatii elevilor. Dascalii vrinceni se vor reuni pe mai multe centre, instruirea pentru licee si Centrul Scolar "Elena Doamna" avind loc de la orele 9.00, la Liceul Pedagogic Focsani. Pentru scolile gimnaziale, intilniri vor fi organizate la Adjud, Panciu, Vidra, Vulturu, Odobesti, Gugesti si Focsani. In acest caz, cercul pedagogic va debuta la orele 12.00. In Focsani, reuniunea va avea loc la Scoala "Ion Basgan", unde sint arondate si scolile 1 si 2 Marasesti, Golesti, Cimpineanca, Cirligele, Cotesti, Poiana Cristei, Slobozia Ciorasti, Vinatori si Garoafa. (C. S.)


Premii la mate pentru economisti


Elevii Colegiului Economic s-au intors cu premii de la Braila, unde intre 23-25 noiembrie a avut loc Concursul interjudetean de matematica "Petru Morosan - Trident". Competitia, aflata la cea de-a cincea editie, s-a adresat elevilor din clasele V - XII pentru M1 si M2. Peste 500 de elevi din toata tara au participat la competitie, iar pe podium au urcat si focsanenii. La clasa a IX-a, Andrei Mirica a ocupat locul II, in timp ce la clasa a X-a Andreea Savescu a luat mentiune. George Balan a obtinut premiul II, Oana Olariu III, iar Alina Barbu mentiune, la clasa a XI-a. Vrincenii au dominat intreg podiumul la clasa a XII-a, unde Silica Sbirciog a luat premiul I, Benone Gaita premiul II si Codrina Chiper premiul III. Elevii au fost pregatiti de profesoara Aurora Cojocariu, cu exceptia Alinei Barbu, care a fost pregatita de profesorul Eugen Alexandrov. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.