Educație

Bostan da raportul investitiilor

Camelia Stănilă
26 nov 2007 710 vizualizări
Sefii invatamintului vor sa urgenteze investitiile in scoli, astfel ca in 2008 banii vor veni prin inspectoratele scolare

Ministrul Educatiei, liberalul Cristian Adomnitei, i-a convocat astazi pe toti inspectorii generali din tara, pentru a raporta modul de utilizare a fondurilor alocate pentru lucrarile din unitatile de invatamint. Intilnirea la care va participa si seful ISJ Vrancea, Iordache Bostan, va incepe la orele 13.00, la Colegiul National "Sf. Sava" Bucuresti, si va viza "Raportul privind stadiul lucrarilor de investitii" si "Raportul privind incarcarea SEAP a Anexei 2 din HG nr. 1285 din 26 octombrie 2007". De altfel, si la vizita sa in Vrancea, Cristian Adomnitei a atras atentia ca Inspectoratul Scolar va trebui sa faca o prioritate din demararea licitatiilor pe SEAP (Serviciul Electronic de Achizitii Publice), pentru cele 2 milioane lei care au fost distribuite catre 45 de scoli din Vrancea, prin anexa 2 a H.G. 1285. "Licitatiile trebuie facute pina in iarna, ca apoi sa deschidem finantarea. Daca vremea va fi frumoasa, vrem ca in ianuarie-februarie sa dam drumul la lucrari", a afirmat Adomnitei cu ocazia vizitei sale in Vrancea, la inceputul acestei luni. La nivel national, Guvernul a aprobat alocarea a 500 de milioane lei pentru obiective de investitii, consolidari, reabilitari imobile, reparatii capitale si asigurarea de utilitati. în timp ce in Anexa 1, se prevede ca cele 400 de milioane lei se aloca prin transfer de la bugetul de stat catre consiliile locale, in Anexa 2, cele 100 de milioane lei se transfera direct prin ISJ Vrancea. Rezultatele raportului privind incarcarea SEAP reprezinta astfel un prim pas in verificarea modului in care sint utilizate fondurile destinate infrastructurii scolare. "Transferul fondurilor de la MECT, prin inspectoratele scolare, catre unitatile de invatamint, ar putea fi o solutie adoptata pentru 2008, avind in vedere ca, in momentul de fata, multe dintre lucrari fie nu sint incepute, fie nu sint terminate din cauza unei mobilitati foarte greoaie de alocare a banilor prin Consiliile locale", se arata intr-un comunicat al MECT. Ultima raportare la nivelul judetului Vrancea arata ca gradul de utilizare a fondurilor a depasit 70%. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.