Educație

Info Educatie

Camelia Stănilă
13 nov 2007 746 vizualizări
Vineri, uniristii au avut invitati de seama, elevi si profesori de la Colegiul "Gh. Vranceanu" din Bacau. Oaspetii, veniti in numar mare la Focsani, au fost provocati la o serie de competitii sportive, atit de fotbal, la care s-au intrecut atit elevii, cit si profesorii, cit si la handbal si baschet baieti

"Unirea cu Vranceanu"

Cea mai echilibrata competitie a fost insa cea de sah, care i-a pus fata in fata pe profesorii Dan Popoiu si Gheorghe Zaharia de la CNU si Ovidiu Cojocaru si Lucian Serban, inspectorul general, respectiv adjunctul ISJ Bacau. Dupa cum ne-au declarat uniristii, toate competitiile au fost echilibrate, scorul fiind in final unul egal. (C. S.)


Puiuti de tei plantati de ... pui de om


Micutii de la Gradinita nr. 7 din Focsani vor avea in grija 15 puiuti ... de tei. Prichindiii, ajutati de parinti si de cadrele didactice, au desfasurat ieri o actiune de plantare de copaci in curtea gradinitei, in cadrul proiectului "Gradinita, prietenul naturii si oaza de oxigen pentru Focsani", derulat impreuna cu Asociatia "Focul viu". In ciuda vremii destul de reci, prescolarii au iesit entuziasmati in curte si au ajutat la extinderea spatiului verde. (C. S.)


Premii la matematica


Elevii Colegiului National Unirea si ai Scolii "Duiliu Zamfiescu" Focsani au dominat concursul de matematica "Acad. R. Miron" desfasurat la Vaslui. 16 elevi vrinceni s-au infruntat cu participanti din alte 9 judete, mare parte reusind sa se intoarca si cu o distinctie. Uniristul Mihai Munteanu (clasa a IX-a) a reusit sa obtina marele premiu al competitiei, cu maxim de puncte. Premiul I a revenit lui Andru Mocanu, clasa a VII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu", iar premiul II lui Alexandru Andrei, clasa a XI-a la CNU, care de altfel a obtinut si un premiu special. Patru elevi au obtinut premiul III: Ruxandra Nedelcu, clasa a VII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu", Madalina Bolboceanu, clasa a VIII-a la aceeasi unitate, precum si uniristii Andromeda Sonea, clasa a VIII-a si Andrei Alban, clasa a XI-a. Mentiuni au fost acordate elevilor Vasile Pirvu (VII), Andrei Gavrila (VII), Cosmin Tomulescu (VIII) de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si Laurei Ionescu (XI) de la CNU. Si colega ei de la clasa a VII-a, Maria Popa, a obtinut o mentiune speciala. (C. S.) Post de director lasat pentru cursuri de engleza

Reinstalat recent in functia de director la Scoala de Arte si Meserii (SAM) Tataranu, profesorul Iulian Ionescu nici ca a dat pe la scoala.

El a lasat scaunul de director pentru cursuri de engleza, pe care deja le urmeaza la The London Skills Institute (TSLI). Prin reprezentantul sau legal, Iulian Ionescu a facut o noua solicitare de concediu de studii pentru intervalul 7 noiembrie 2007- 1 noiembrie 2008, de data aceasta anexind si un certificat de inscriere la scoala londoneza. Documentele certifica faptul ca Iulian Ionescu s-a inscris la cursuri de zi de "engleza generala", care ii necesita prezenta de luni pina vineri, 15 ore pe saptamina. "Vom lua din nou in discutie problema in Consiliul de Administratie al ISJ, sa vedem daca aprobam sau nu. Iata ca rezolutia justitiei practic nu a facut decit sa incurce procesul de invatamint. Asta nu inseamna ca ar fi incorecta ... Noi vom continua acest proces, vom contesta decizia", a afirmat inspectorul general Iordache Bostan, care a mentionat si faptul ca Ionescu s-a asigurat prin executor judecatoresc ca-si va gasi postul peste un an. Asta in caz ca decizia definitiva a instantei ii va da dreptate. Intre timp, cu delegatie va fi numit, cel mai probabil, tot Constantin Trandafir, care a asigurat conducerea unitatii pina la repunerea in functie a lui Iulian Ionescu. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.