Educație

Lectie de viata pentru prichindei

Camelia Stănilă
10 nov 2007 1277 vizualizări
Prescolarii de la Gradinita nr. 18 Focsani au facut ieri o vizita la Tecuci si au dus cadouri micutilor de la Gradinita nr. 3, grav afectata de inundatii

Prescolarii grupei mari B de la Gradinita nr. 18 din Focsani au avut ieri o experienta cu adevarat unica, in cadrul proiectului educational "Daruind, vei dobindi", desfasurat in parteneriat cu Gradinita nr. 3 Tecuci, greu afectata de inundatiile din luna septembrie. Prima actiune din cadrul proiectului a demarat chiar de Sfintul Mihail si Gravriil, pe care educatoarele il vor un ocrotitor al copiilor. Astfel, prichindeii au fost ieri in vizita la Tecuci, ocazie cu care au donat dulciuri, sucuri, jucarii, rechizite, obiecte de imbracaminte, dar si alte bunuri procurate cu ajutorul parintilor si a sponsorilor care n-au ramas indiferenti la suferinta celorlalti. De asemenea, ei au cintat, au dansat si s-au jucat cu colegii lor mai putin norocosi. "Aceasta deplasare a fost o adevarata lectie de viata. Copiii, dar si cele patru mamici care ne-au insotit, au ramas impresionati cind au vazut conditiile in care invata si in care locuiesc prescolarii de la Gradinita nr. 3 din Tecuci, grav afectata de inundatii. Apa a ajuns pina la tavan si le-a distrus tot. Copiii nostri au ramas impresionati ca ceilalti nu mai aveau jucarii si au daruit cu mult drag ceea ce au pregatit. Singuri nu puteam organiza asa ceva, insa am implicat familia si comunitatea locala. Acest proiect educational este valoros prin faptul ca isi propune sa sadeasca in inimile copiilor sentimente de prietenie, generozitate, respect, intrajutorare", a precizat Laura Marginean, directorul Gradinitei nr. 18 si coordonatorul proiectului. Initiativa acestui proiect a venit din partea educatoarei Ecaterina Mihu, care n-a dorit sa ramina indiferenta la tragedia celor din Tecuci. Proiectul se deruleaza impreuna cu colega de la grupa, Stefana Pironescu, si contine mai multe etape, pina in iunie 2008. De Craciun, micutii vor face colaje si felicitari pe care le vor trimite la Tecuci, iar de Paste micutii celor trei grupe ale Gradinitei nr. 3 sint invitati la Focsani, ocazie cu care vor fi pregatite programe artistice, dar si vizite prin oras si Cring. In iunie este programata si o excursie a tuturor celor implicati, pe traseul Focsani- Marasesti- Tecuci- Galati. Proiectul "Daruind, vei dobindi" va fi si un util schimb de experienta intre cadrele didactice. "Le-am dus colegelor si citeva auxiliare didactice, caiete speciale pentru dezvoltarea limbajului, protectia mediului, matematica etc. Noi vom oferi si modele de proiecte educationale, tematici din diferite alternative educationale cum e step-by-step", a mai mentionat Laura Marginean. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.