Educație

O scoala pentru toti, in selectia finala

Camelia Stănilă
31 oct 2007 666 vizualizări
Inspectoratul Scolar a mai facut un pas pentru cistigarea sumei de circa 500.000 de euro, in cadrul proiectului Phare

"Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate". Aplicatia ISJ, "O scoala pentru toti", a promovat in selectia finala, in urma careia se acorda un premiu din partea unei comunitati din UE. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, Vrancea se lupta pentru suma de 496.295 euro, reprezentind 95% din costul eligibil al proiectului, in care sint incluse comunitatile din Homocea, Slobozia Bradului, Chiojdeni, Marasesti, Maicanesti si Timboiesti. ISJ va trebui sa inainteze documentele necesare pina la jumatatea lunii noiembrie, pentru a primi finantarea europeana si a infiinta centre speciale in scolile incluse in proiect. "Speram sa promovam, sa fim selectati si sa stim ca am facut ceva pentru grupurile dezavantajate din Vrancea", a mentionat seful ISJ. (C. S.)


Colegiul Tehnic vrea profil mate-info


Colegiul Tehnic "Edmund Nicolau" vrea sa infiinteze o clasa de matematica -informatica, incepind cu anul scolar 2008-2009. Aceasta avind in vedere ca liceul detine dotarile necesare, dar si specialisti care sa pregateasca elevii in aceasta specialitate, foarte cautata la nivelul celorlalte unitati. ISJ va inainta cel tirziu astazi solicitarea catre ARACIP, impreuna cu raportul de evaluare interna a unitatii. O cerere de infiintare a unui nou profil a venit si din partea Grupului Scolar de Transporturi Auto care vrea sa-i pregateasca pe elevi in specializarea tehnician electrician electronist auto. Procedura de evaluare externa va fi declansata de ARACIP in perioada 1 noiembrie - 14 decembrie 2007. (C. S.)


"Dascali de ieri, dascali de azi"


Inspectoratul Scolar intentioneaza sa-i onoreze si in acest an pe dascalii pensionari din Vrancea, in cadrul actiunii "Dascali de ieri, dascali de azi". Deocamdata, institutia cauta sponsori pentru sarbatorirea cadrelor didactice, mai ales ca timpul este destul de scurt. Manifestarea va avea loc pe 13 noiembrie, la Restaurant Fashion Center, locatie aleasa si anul trecut. "Am decis sa facem actiunea inainte de a intra in post. Speram sa stringem fonduri si sa finalizam ce ne-am propus", a spus "generalul" Iordache Bostan. (C. S.)


Sedinta cu directorii


Directorii unitatilor de invatamint vrincene sint chemati miine la Inspectoratul Scolar, la o noua intilnire de lucru. Sefii au pregatit raportul de activitate pe anul scolar 2006-2007, planul managerial pe anul scolar in curs, rapoarte din partea cabinetelor psihiopedagogice si bibliotecilor scolare, dar si alte probleme curente. Conducerea Inspectoratului Scolar doreste ca miine sa dea startul si competitiei "Pentru o scoala curata", prin care unitatile de invatamint sa fie incurajate sa asigure un climat propice procesului educational. "Vrem scoli mai curate, si nu doar fizic. Vream sa avem si sufletul curat in activitatea noastra", a mentionat inspectorul general Iordache Bostan. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.