Educație

Scolile reparate crapa din nou

Camelia Stănilă
27 oct 2007 860 vizualizări
Probleme au fost semnalate la Liceul cu Program Sportiv Focsani, dar si la doua unitati din Poiana Cristei, ridicate prin Banca Mondiala

Lucrarile de mintuiala facute in unitatile de invatamint reabilitate sau proaspat ridicate in judetul Vrancea incep sa iasa la iveala la doar citeva luni dupa darea lor in folosinta. Pereti crapati, tencuiala umflata, ferestre care nu se mai inchid, instalatii care nu functioneaza, toate acestea sint reclamate chiar la noul sediu al Liceului cu Program Sportiv Focsani, inaugurat cu fast chiar la deschiderea anului scolar, pe 17 septembrie. Situatia a fost adusa la cunostinta Inspectoratului Scolar, printr-o adresa semnata chiar de directorul Mihai Petrut si contabilul sef Neculai Dascalu. LPS a beneficiat de o extindere cu 8 sali de clasa si 2 laboratoare, insa la nici doua luni de la inaugurare "ploua atit in salile de clasa, cit si pe holuri. Sint pereti crapati, portiuni de tencuiala umflata, ferestre care nu se mai inchid, iar la toalete rezervoarele nu functioneaza", dupa cum se arata in adresa inaintata ISJ Vrancea. Si primarul din Poiana Cristei s-a plins de calitatea lucrarilor efectuate la scolile Podu Lacului si Dealul Cucului, ridicate cu fonduri provenite de la Banca Mondiala. Zamfirel Oprea s-a plins ca la cele doua unitati exista deja calorifere defecte, iar apa se infiltreaza pe linga geamurile termopan, riscind sa afecteze si instalatia electrica, mastfel ca a cerut ISJ sa ia legatura cu constructorul pentru remedierea problemelor. Inspectorul general Iordache Bostan a precizat ca va verifica luni la prima ora situatia lucrarilor, impreuna cu reprezentantul Biroului de Investitii, Costel Militaru. "Din cite stiu, prin primarii s-au dat aceste lucrari, iar acum imi cer mie sa rezolv problema. Le atrag atentia directorilor sa fie foarte atenti atunci cind semneaza receptia lucrarilor, sa nu mai vina dupa o luna, doua sa-i ajut eu ... Ce sa mai remediez daca hirtiile sint facute? Chiar daca sint niste termene de garantie, nu mi se pare normal ca la lucrari noi sa apara defectiuni asa repede. Am cheltuit degeaba banii ...", a afirmat Iordache Bostan. Acesta a primit semnale negative si de la profesorii de educatie fizica, nemultumiti de salile de sport realizate din materiale usoare, dar si din alte unitati. Chiar si la Liceul "Emil Botta" Adjud, proaspat reabilitat, lucrarile nu par a fi de cea mai buna calitate. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.