Educație

Probabil nu se cunoaste legea din invatamint

Camelia Stănilă
26 oct 2007 735 vizualizări
Asa justifica Iordache Bostan faptul ca Iulian Ionescu, fostul director de la SAM Tataranu, a cistigat procesul pentru repunerea in functie

Inspectorul scolar general Iordache Bostan declara ca justitia nu este bine familiarizata cu legislatia din invatamint, de i-a dat cistig de cauza fostului director de la Scoala de Arte si Meserii Tataranu, Iulian Ionescu. Acesta a atacat in instanta decizia ISJ prin care a fost demis din functie, chiar inainte de inceperea anului scolar, iar recent a cistigat procesul. "Probabil ca justitia nu a luat in considerare calificativul de «nesatisfacator» dat de inspectorul teritorial, care apoi a fost reconfirmat si de Consiliul de Administratie al ISJ. Nu au observat ca incetarea contractului de munca s-a facut prin dispozitia Consiliului de Administratie al unei institutii de invatamint, probabil nici nu se cunoaste legea, care spune ca trebuie sa incetam activitatea directorului la un asemenea calificativ. Vom depune bineinteles contestatie si vom merge pina la capat", a declarat seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan. Acesta a mentionat ca se va conforma deciziei definitive a instantei, indiferent care va fi aceasta. Iordache Bostan a tinut sa sublinieze ca situatia lui Iulian Ionescu este cu totul alta decit a lui Banel Barbieru, demis de la conducerea Scolii Bordeasca Veche nr. 2, comuna Tataranu, mai ales ca acesta din urma nu a avut calificativul cel mai slab, "nesatisfacator". "Apreciez ca Iulian Ionescu are un comportament civilizat, in comparatie cu Banel Barbieru, care si la ora actuala emite adeverinte, foloseste stampilele, ceea ce consider ca este ilegal. Iulian Ionescu s-a conformat deciziei ISJ, a predat gestiunea scolii in bune conditii, nu au fost probleme din acest punct de vedere", a mai adaugat inspectorul general Iordache Bostan. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.