Educație

Telefonul si faxul ne costa prea mult

Camelia Stănilă
23 oct 2007 758 vizualizări
Adjunctul ISJ, Emil Onea, spune ca pina la finele anului scolar toate unitatile cu personalitate juridica vor avea internet

Inspectoratul Scolar nu renunta la intentia de a conecta la internet toate cele aproximativ 150 de scoli cu personalitate juridica din judet, si asta pina la finele anului scolar. Adjunctul ISJ considera ca acest proiect, devenit o ambitie personala de altfel, va face mult mai eficienta, dar si mai ieftina, comunicarea cu scolile. "Acum, cu emiterea codului galben, spre exemplu, ne-ar fi fost mult mai usor sa transmitem o nota pe e-mail. Faxurile, telefoanele ne costa destul de mult. Dar pina la sfirsitul acestui an scolar speram sa nu mai fie nevoie sa cheltuim bani pe tefefon. Vrem sa ne coste cit mai putin aceasta comunicare a noastra cu scolile", a precizat inspectorul general adjunct Emil Onea. Din pacate, deocamdata dotarea scolilor cu calculatoare este intirziata de contestatia depusa dupa licitatia din august. Potrivit lui Emil Onea, solutia de conectare unitara a scolilor la internet poate sa vina doar de la Romtelecom, care are infrastructura necesara si in localitatile greu accesibile pentru alti furnizori, cum ar fi Soveja, Racoasa, Corbita sau Homocea. "Romtelecom poate face conectarea la internet in localitatile rurale, trebuie doar un mic efort din partea lor. Daca ar face un studiu de piata ar vedea ca programul Euro 200 a adus multe calculatoare tocmai in aceste localitati mai izolate, unde alti furnizori de internet nu pot patrunde. Pe linga conectarea scolilor si-ar atrage si 10-20 utilizatori casnici, care le-ar aduce bani", a precizat Emil Onea. Acesta a adus in discutie si localitatile din proiectul "Economia bazata pe cunoastere", al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), prin care scolile sint dotate cu retele de calculatoare, conectate la internet, sint dotate bibliotecile si realizate centre de informare la nivelul comunitatii. "Cam in doua saptamini vor veni retelele de calculatoare. Deja s-au facut conexiunile la internet", a completat Emil Onea. Vintileasca, Chiojdeni, Nistoresti, Movilita, Homocea, Tulnici, Valea Sarii, Slobozia Bradului si Marasesti vor avea sisteme moderne de comunicare prin intermediul acestui proiect. Un centru de informare de acest gen exista si la Gagesti, printr-un alt proiect ce vizeaza si partea de telefonie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.