Educație

Banel Barbieru, director fara scaun

Camelia Stănilă
16 oct 2007 1151 vizualizări
Democratul Banel Barbieru nu are unde sa mai fie director, desi si-a cistigat functia in instanta si a amenintat ca va apela la un executor judecatoresc pentru a fi reinstalat la Scoala Bordeasca Veche.

Prefectura Vrancea s-a pronuntat vineri in privinta legalitatii Hotaririi CL Tataranu 23/ 28.08.2007, prin care s-a decis ridicarea personalitatii juridice a Scolii nr. 2 Bordeasca Veche. De altfel, acesta hotarire a fost initiata chiar de Banel Barbieru in dorinta de a desfiinta postul directorului numit de Inspectoratul Scolar, Constantin Trandafir. Institutia Prefectului motiveaza, prin decizia inregistrata cu nr. 10943/ 12.10.2007, ca a vazut hotarirea de Consiliu Local ca pe un aviz al reorganizarii retelei scolare, in conditiile in care aceasta se face de Ministerul Educatiei, cu sprijinul autoritatilor locale. Si cum hotarirea de CL a fost intarita de decizia 218/ 27.09.2007 a Inspectoratului Scolar, care a ridicat personalitatea juridica a scolii, Hotarirea CL Tataranu a fost declarata legata. Degeaba Banel Barbieru a initiat o alta hotarire de CL pentru a o anula pe aceasta, atunci cind a vazut ca are sorti de izbinda in a-si recistiga functia de director in instanta, dupa ce a fost demis de ISJ. "Barbieru nu mai are pe ce sa fie director, desi a cistigat procesul in instanta. Hotarirea pe care a initiat-o singur ne-a ajutat. Si-a scapat singur barda in git. L-as invita sa se inscrie la concurs, insa calificativul pe care l-a primit nu-i mai permite", a precizat inspectorul general Iordache Bostan. Seful Inspectoratului Scolar considera ca nu exista nici o sansa ca decizia instantei de judecata sa fie pusa in aplicare, intrucit functia de director la Bordeasca Veche a fost desfiintata oficial. Banel Barbieru nu a putut fi contactat ieri, pentru a comenta noua intorsatura pe care a luat-o situatia, mai ales ca pina acum a sustinut ca Hotarirea de CL 23/2007 nu a primit avizul de legalitate al Prefecturii. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.