Educație

Peste 13,6 milioane lei cheltuiti in scoli

Camelia Stănilă
8 oct 2007 620 vizualizări
Cu 3 luni inainte de finele acestui an, gradul de utilizare a fondurilor alocate pentru lucrarile din scolile vrincene se ridica la 63,3%.

Gradul de utilizare a fondurilor este de 63,3%

Potrivit raportarilor facute din teritoriu, la 30 septembrie era cheltuita suma de 13.645 mii lei, dintr-un total de 21.546 mii lei destinati reabilitarilor, reparatiilor capitale, utilitatilor sau obiectivelor noi din invatamint. Responsabilii cu investitiile din cadrul Inspectoratului Scolar Vrancea se declara multumiti de gradul de utilizare a fondurilor, mai ales ca in unele unitati lucrarile sint mult mai avansate, chiar daca nu sint si achitate la aceasta data si astfel nu sint incluse in raportari. Potrivit lui Tanase Rotta de la Biroul de Investitii al ISJ, in circa 2 saptamini vor sosi si cele 10 milioane de lei, suplimentari solicitate pentru finalizarea mai multor obiective. Astfel, constructorii isi vor primi si banii pe lucrarile realizate suplimentar. Pe lista lucrarilor finantate pe anul 2007 sint incluse 153 de unitati de invatamint vrincene, din care 22 sint obiective noi de investitii. La acestea se adauga o unitate in consolidare, 58 de reabilitari, categorie in care sint incluse si campusurile scolare la care inca nu se lucreaza, dar si 33 de reparatii capitale si 39 de unitati care sint dotate cu utilitati. Pe linga cele 21.546 mii lei alocate reabilitarilor si reparatiilor din scoli, in conturile primariilor exista si 5.610 mii lei pentru campusurile scolare si 3.612 mii lei pentru scolile de arte si meserii (SAM), care abia au trecut de faza licitarii proiectelor. Cum din aceste sume nu s-a cheltuit nimic pina la aceasta data, se cauta inca variante pentru utilizarea banilor pina la finele anului. Lucrarile la campusurile scolare nu pot incepe mai devreme de luna februarie 2008, din cauza termenelor impuse de procedurile de achizitii publice, care dureaza destul de mult. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.