Educație

Gradinitele cer suplimentarea grupelor de copii

Camelia Stănilă
2 oct 2007 732 vizualizări
Cu toate ca anul scolar a debutat in urma cu doua saptamini, unitatile de invatamint din mediul rural inca mai solicita suplimentarea grupelor de gradinita si chiar noi clase la I-IV.

Seful ISJ pune acest lucru pe seama lipsei unui recensamint al copiilor, dar si pe nehotarirea parintilor

Inspectoratul Scolar a luat in discutie vineri, in cadrul Consiliului de Administratie, mai multe solicitari de infiintare a unor posturi, unele fiind chiar aprobate. Cele mai multe cereri au venit din partea gradinitelor, mai ales ca unele au dorit transformarea claselor cu program normal in unele cu program prelungit. Astfel de cazuri au aparut la gradinitele din Gugesti si Crucea de Sus- Panciu. In acest din urma caz s-au cerut nu mai putin de 2,5 norme didactice, dar si o norma pentru bucatareasa, astfel ca directorul de la Panciu s-a ales si cu observatie din partea Inspectoratului Scolar. Grupe noi de prescolari s-au mai cerut si la Tifesti si Valea Sarii, in acest ultim caz clasa fiind arondata scolii Colacu. "Au aparut astfel de cazuri pentru ca nu s-a facut un recensamint clar al copiilor si probabil si din cauza oscilatiilor parintiilor. Unii ba zic ca-si dau copiii la gradinita, ba zic ca nu-i dau", a mentionat seful ISJ, Iordache Bostan. Si Scoala Urechesti a solicitat sa functioneze cu doua posturi la I-IV, in timp ce la Odobesti s-a cerut infiintarea unei clase speciale pentru copii cu dizabilitati, ceea ce necesita un post nou de psiholog. Conducerea ISJ a aprobat aceste cereri, precum si alte doua posturi de invatatori, unul pentru clasa a IV-a la Vinatori si unul la Scoala Sirbi (Tifesti). Conducerea invatamintului a respins insa infiintarea unei a doua clase a V-a la Scoala Tataranu, din lipsa de documente, alaturi de solicitarile pentru posturile de invatatori de la Neicu (Panciu) si Mera, dar si pentru o noua grupa de prescolari la Dumbraveni, avind in vedere ca acolo exista copii sub 3 ani. ISJ a aprobat insa functionarea sub efective a clasei a VIII-a de la SAM Straoane. "Efectivele s-au diminuat, probabil o parte s-au dus la Panciu sau au plecat peste hotare. Asa se intimpla de regula in comunele apropiate de orase. Parintii prefera sa-i invete pe copii cu naveta, considerind ca in oras exista un nivel mai inalt de pregatire", a precizat inspectorul general Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.