Educație

Liceenii de la Auto vor face scoala pe un Volkswagen

Camelia Stănilă
29 sep 2007 724 vizualizări
Firma Scorpion a fost declarata cistigatoarea licitatiei organizata joi de Liceul Auto u liceul are la dispozitie circa 256 mii lei pentru imbunatatirea parcului auto u unitatea avea probleme la autorizare, din cauza ca masinile nu indeplinesc normele europene

Elevii care invata la Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani vor face cit de curind scoala de soferi pe o masina Volkswagen nou-nouta. In baza unui ordin din 2 august 2007, ce permite dotarea parcului auto, conducerea liceului a organizat joi licitatia pentru achizitia unui autoturism, pe care elevii sa practice sofatul in vederea obtinerii permisului categoria B. Astfel, singura firma care s-a prezentat la licitatie din cele trei care au cumparat caietul de sarcini, Scorpion Exim SRL, a si fost declarata cistigatoare. "Am obtinut un pret de circa 12.000 euro pentru achizitia unei masini Volkswagen. Peste 7 zile vom incheia contractul si atunci se va stabili si termenul de livrare", a spus directorul Grupului Scolar de Transporturi Auto, Ioan Negoescu. Acesta a precizat ca are la dispozitie 256 mii lei de la Ministerul Educatiei, pentru imbunatatirea parcului auto, bani din care va mai fi achizitionat un autocamion, dar si o remorca. Licitatia pentru autocamion a fost stabilita pentru 30 octombrie, pentru a se rezolva cit de curind si problema autorizarii unitatii pentru categoriile C si E. La ora actuala, liceul are un parc auto functionabil de 16 autovehicule, din care 6 pentru categoria B: 4 Dacii 1310, 1 Aro, 1 Logan, la care se adauga 8 autocamioane si 2 remorci. Potrivit directorului Ioan Negoescu, acest parc este unul din cele mai bune din tara, chiar daca unele masini sint din anul 1977. Incepind cu 1 septembrie scoala trebuia reautorizata, insa autocamioanele nu indeplinesc normele europene, avind in vedere ca nu au ABS si nici greutatea de 12 tone prevazuta de normele in vigoare. La inceputul anului, Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani a depus un memoriu la Ministerul Educatiei, pentru reinnoirea parcului auto cu 5 autoturisme si 5 autocamioane, insa banii alocati anul acesta nu permit achizitionarea tuturor vehiculelor necesare scolii. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.