Educație

Rapoarte anuale privind perfectionarea, in scoli

Camelia Stănilă
26 sep 2007 839 vizualizări
Scolile vor trebui sa intocmeasca un raport anual de activitate privind perfectionarea/ formarea continua a cadrelor didactice.

Sefii invatamintului vor o baza de date completa cu privire la pregatirea cadrelor didactice

Inspectorul scolar responsabil cu perfectionarea, Marilena Barculescu, s-a intilnit ieri cu dascalii care raspund in scoli de aceste activitati, carora le-a transmis solicitarea Ministerului Educatiei si Cercetarii privind statisticile referitoare la gradul de pregatire a cadrelor didactice. Reuniunea, la care au participat circa 60 de persoane, a vizat atit prezentarea mapei responsabilului cu activitatea de perfectionare, cit si precizari referitoare la examenele de grad si oferta de cursuri de perfectionare a Casei Corpului Didactic. Astfel, pina cel tirziu luni 1 octombrie, responsabilii cu perfectionarea vor trebui sa inainteze o situatie complexa, privind toate cadrele didactice din scoala, urmarind atit calificatii, suplinitorii, debutantii, cadrele didactice cu definitivat, cu gradul II, I sau doctorat, precum si cadrele didactice care au intrat in sistem in anul scolar 2006- 2007, precum si cei care au iesit din sistem. De asemenea, se doreste obtinerea unei evidente a inspectiilor de specialitate pentru obtinerea definitivatului si gradelor I si II, dar si a cadrelor didactice participante la perfectionarea periodica obligatorie o data la cinci ani. "Dorim sa confruntam aceste date cu evidenta compartimentului de perfectionare, dar si cu datele venite de la universitati", a precizat inspectorul Marilena Barculescu. Ministerul a solicitat din partea responsabililor cu perfectionarea si un raport narativ, care sa cuprinda obiective referitoare la formarea si dezvoltarea resurselor umane, stabilite prin planul managerial al institutiei in anul 2006-2007, alaturi de autoevaluarea gradului de realizare a acestora, precum si masuri de ameliorare a activitatii specifice domeniului. Si aceasta avind in vedere ca, incepind de anul trecut, Ministerul Educatiei a alocat sume considerabile si pentru formarea dascalilor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.