Educație

Directorul Scolii Anghel Saligny a demisionat

Camelia Stănilă
1 sep 2007 2451 vizualizări
Cristina Ciubotaru, directorul Scolii "Anghel Saligny" Focsani, a renuntat la functia pe care nu o ocupa de nici un an. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, aceasta si-a exprimat intentia de a demisiona inca de la inceputul saptaminii, motivele invocate fiind cele personale

"I-am propus sa se mai gindeasca, nu i-am semnat demisia pe loc. Insa joi era hotarita in acest demers", a mentionat Iordache Bostan, care a si inlocuit-o pe Cristina Ciubotaru cu fosta directoare Sultana Voicu. Profesoara de religie Cristina Ciubotaru a venit pe functia de director a Scolii "Anghel Saligny" in decembrie 2006, iar numirea sa a creat inca de atunci o atmosfera tensionata, in conditiile in care multe cadre didactice se asteptau ca fosta directoare sa fie mentinuta pe functie. De altfel, Cristina Ciubotaru a promovat concursul pentru directori si intr-o perioada in care lucrarile de reabilitare a scolii abia incepusera cam "cu stingul", avind in vedere ca procedurile de licitatie nu au fost respectate, inainte de demararea efectiva a reparatiilor. In plus, fosta directoare Sultana Voicu chiar a fost atentionata de Curtea de Conturi in privinta neregulilor din documentele financiare ale scolii. In acest context, schimbarea de macaz de la conducerea Scolii "Anghel Saligny" a facut si obiectul unor reclamatii aparute in presa, legate de faptul ca noua directoare n-ar fi avut avizul consiliului profesoral pentru a candida la functie. Potrivit unor surse neoficiale, lipsa de experienta a Cristinei Ciubotaru in derularea unor activitati ar constitui adevaratul motiv al demisiei sale. Seful ISJ a semnat inca de ieri numirea pe functie a Sultanei Voicu, pina la organizarea concursului pentru directori, in octombrie, insa aceasta nu se va putea inscrie avind in vedere ca are mai putin de 4 ani pina la pensie. "Imi trebuia un director acolo, caci incepe scoala. Altul nu am gasit acum", s-a justificat Iordache Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.