Educație

Profesorii de sport, salvati de orele la clasele I-IV

Camelia Stănilă
1 sep 2007 1066 vizualizări
Concurenta existenta pe posturile de educatie fizica si-a gasit ieri rezolvare, in cadrul ultimei sedintei publice de repartitii pentru suplinitorii calificati.

Urmatoarele repartitii pe posturi se vor face pe 11-12 septembrie

Desi au existat note foarte mari in acest an, multi candidati raminind pe dinafara dupa repartitia titularilor, ieri au mai ramas si posturi vacante. Circa 20 de candidati s-au aratat interesati sa predea aceasta disciplina, indeosebi la clasele mici. Tinerii profesori de sport au fost salvati de orele publicate la clasele I-IV, care au fost "suflate" invatatorilor datorita Legii 149/ 2007, care modifica statutul personalului didactic. Posturile pentru ciclul primar au trebuit vacantate pentru a fi ocupate de profesori de specialitate si doar "in situata in care predarea orelor de educatie fizica nu se poate face de profesor cu studii de specialitate acestea sint predate de invatatorul/institutorul clasei", dupa cum se arata in Legea 149/2007. De regula, aceste ore erau utilizate pentru completarile de norma ale unor invatatori, insa nu de multe ori au existat discutii ca nu prea se fac. "Am fost printre ultimele judete care au publicat aceste posturi. Probleme vor fi indeosebi in mediul rural, unde exista scoli arondate. Unde au fost prea imprastiate clasele, nici nu am mai publicat", a precizat inspectorul de personal Cristi Stiru. Dupa repartitiile de ieri, catedre la I-IV au mai ramas si in Focsani, la scolile "Nicolae Iorga", "Ion Basgan", "Anghel Saligny" si nr. 7.


Preotii, lasati la urma pentru posturile de religie


Sedinta de repartitie de ieri a decurs fara mari probleme, desi nemultumiri au mai existat, ca de fiecare data, de altfel. La consiliere psihopedagogica, o profesoara din Nistoresti a pierdut postul din cabinetul pe care chiar ea l-a infiintat in comuna. Si asta pentru ca o profesoara din Focsani, cu o nota mai mare la concurs, a optat sa faca naveta acolo si nu in alta localitate, fara a tine cont de rugamintea celorlalti. Si la religie au existat circa 17 candidati, majoritatea optind pentru posturile din Focsani si imprejurimi. Daca in anii din urma au mai fost discutii, cum ca preotii au fost avantajati la repartitii in detrimentul tinerilor absolventi, de data aceasta repartitiile s-au facut in functie de note. Si daca nu s-au prezentat la concurs, preotii care au si parohii au fost lasati la urma, chiar daca in unele cazuri s-a mai sugerat ca respectivul post e vizat de altcineva. Si un candidat aflat pe locul 3 in lista nu s-a prezentat la repartitie si astfel a pierdut postul de la Scoala "N. Iorga", care se pare ca a fost vacantat special pentru el, de catre sotie. "Pentru ca avem si preoti care vor ore la scoala, dar si maistri care au contracte de munca in alta parte, tin sa atrag atentia asupra unui lucru. Aveti voie, Codul Muncii permite, dar ca aceste ore sa fie efectuate in timpul dumneavoastra liber. Sa nu se suprapuna programul de serviciu cu aceste ore", a atentionat inspectorul Cristi Stiru. Posturile ramase libere in scolile vrincene vor fi ocupate pe 11-12 septembrie, intr-o noua sedinta publica. Aceasta dupa ce pe 5-6 septembrie va fi organizata o noua testare, pentru suplinitorii necalificati. Acestia vor intra in repartitie dupa dascalii calificati care n-au reusit sa ia un post, dar si dupa pensionari. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.