Educație

Dascali nehotariti si la suplinire

Camelia Stănilă
30 aug 2007 1052 vizualizări
Desi li s-a spus ca nu se pot razgindi asupra postului luat, unii dascali au solicitat sa renunte la continuitate u ISJ a stabilit din timp prioritatile, pentru a nu mai avea discutii la repartitii

Cadrele didactice de la mai multe specialitati au solicitat ieri un post pentru suplinire, prin fata inspectorilor de personal trecind astfel circa 140 de participanti la titularizarile din ultimii 3 ani sau la testarea suplinitorilor din 16 august. Pentru ca lucrurile sa mearga mult mai repede si fara discutii, responsabilii cu resursele umane din cadrul Inspectoratului Scolar au afisat din timp doar posturile vacante pentru sedinta publica de ieri, dar si ordinea de intrare in repartitie, potrivit criteriilor din metodologie, pentru a nu mai aparea discutii la solicitarea unui post. Prioritatile le-au si fost prezentate solicitantilor. "Doar la medii egale, conteaza domiciliul", a precizat inspectorul de personal Cristi Stiru. La romana au existat mai multe situatii cu medii egale, insa repartitiile nu au pus probleme. Dificultatile au venit din solicitarile unor candidati de a ocupa un post in a doua specialitate sau de la cei care au dorit sa renunte la continuitatea primita in sedinta publica de marti. Si asta desi s-a precizat de la bun inceput ca nu se mai poate renunta la un un post validat on-line. Cum insa candidatii au participat in acest an la concurs pe a doua specialitate si exista posibilitatea vacantarii unor posturi, s-a solicitat aprobare de la Minister, astfel ca schimbarile s-au realizat pina la urma. La romana au fost repartizati pe post circa 30 de dascali, insa unii au si renuntat din lipsa unor catedre care sa le convina. Multi dintre tinerii candidati au venit nehotariti in fata comisiei de mobilitate, ingreunind astfel sedinta publica. "Ies doua minute si revin", a pus capac o tinara, care nu stia ce post sa aleaga. La engleza au existat peste 25 de solicitanti, la franceza circa 20, insa cei care au solicitat repartitie pe a doua specialitate, in una din aceste discipline, au fost chemati din nou astazi, pentru a cere post dupa institutori, asa cum precizeaza metodologia. Au existat si situatii in care s-a solicitat spargerea unei catedre, pentru a fi impartita la doi dascali, lucru imposibil in aceasta etapa de repartitie. De asemenea, o alta candidata a renuntat la solicitarea de suplinire pentru ca postul vizat a fost ocupat la continuitate de o viitoare mamica, dar care nu a depus inca cerere de concediu crestere copil. Situatii mai delicate au fost si la fizica si chimie, unde posturile au fost putine la numar, iar cele de dubla specialitate nu au putut fi ocupate decit de profesori cu studii adecvate. La toate disciplinele au ramas insa posturi neocupate, care vor fi acordate necalificatilor, pe 11-12 septembrie. In sedinta publica de astazi au fost programate suplinirile pentru educatoare, invatatori si institutori. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.