Educație

Scolile, evaluate la nivel international

Camelia Stănilă
15 aug 2007 655 vizualizări
Scolile din Romania vor fi incluse in programul de evaluare internationala a elevilor PISA 2009, Guvernul aprobind si suma de 35.000 euro, reprezentind contravaloarea taxei de participare.

Prin evaluarea de tip PISA, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) are posibilitatea de a realiza analize comparative in domeniul educatiei, prin raportare la rezultatele celorlalte state participante si, in consecinta, poate fundamenta decizii de politica educationala. Astfel, oficialii din invatamint urmaresc cresterea calitatii activitatilor realizate de cadrele didactice in materie de proiectare curriculara, evaluare de proces, evaluare manuale scolare si a procesului predare-invatare-evaluare. PISA (Programme for International Student Assessment) este o evaluare comparativa, standardizata international, initiata in 1999 cu scopul de a masura achizitia competentelor de baza ale elevilor de 15 ani, aflati la finalul invatamintului obligatoriu, in domeniile citire/lectura, matematica si stiinte. Romania participa la acest program din anul 2000. Anul trecut au fost evaluati si peste 400 de elevi vrinceni, de la Colegiul Economic, Grupul Scolar "G. G. Longinescu" si Scoala nr. 2 Marasesti. (C. S


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.