Educație

Propuneri pentru imbunatatirea educatiei la sate

Camelia Stănilă
11 aug 2007 591 vizualizări
Unitatea Judeteana pentru Implementarea Proiectelor (UJIP) destinate invatamintului rural va trebui sa faca propuneri pentru imbunatatirea si cresterea calitatii educatiei de la sate.

Astfel, pina la 15 august trebuie identificate cel putin trei teme prioritare pentru invatamintul vrincean, care vor constitui scopul unor studii locale realizate de PIR (Proiectul pentru Invatamint Rural). UJIP a finalizat de curind si studiul longitudinal, o motorizare si evaluare externa a unitatilor de invatamint, in care au fost incluse si trei scoli vrincene: Maluri - comuna Vulturu, Scoala "Mihai Simbotin" Cirligele si Scoala nr. 3 Adjud. Actiunea a vizat aspecte legate de infrastructura si resursele materiale ale unitatilor de invatamint, calitatea personalului didactic si capacitatea dascalilor de a utiliza metode interactive de predare - invatare, efective si promovabilitate scolara, o evaluare a cunostintelor, a climatului oferit de scoala sau implicarea parintilor si agentilor economici in procesul educational, alaturi de aspecte din mediul familial al elevilor si planurile lor in privinta continuarii studiilor. Studiul longitudinal a identificat o serie de probleme ale invatamintului din mediul rural, printre care si lipsa dotarilor (de la mobiliar, materiale didactice, la calculatoare si conectare la Internet), lipsa cadrelor didactice calificate si navetismul, care "atinge" peste 50% din dascalii din mediul rural etc. Potrivit studiului, elevii de la tara au cele mai mari probleme la matematica, insa reclama si faptul ca multi profesori pun accent pe reproducerea exacta a informatiilor transmise, la mare parte din obiecte. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.