Educație

Nici o sanctiune pentru profesorii de latina

Camelia Stănilă
31 iul 2007 840 vizualizări
Comisia care a corectat teza de bacalaureat la latina a elevei Oana Conduraru de la Liceul "Ioan Slavici" Panciu a fost absolvita de orice vina de catre noul sef al ISJ Vrancea, si asta in ciuda diferentei foarte mari intre nota initiala si cea de dupa contestatii, de 4,60 puncte.

Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, respectivele profesoare nu sint cadre de specialitate. Aida Busuioc, de la Scoala Straoane, are specialitatea romana - franceza, iar celalalt membru al comisiei, Nicoleta Soare, este profesor de romana, secundar latina, disciplina pe care se pare ca n-a predat-o niciodata la clasa. Potrivit sefului ISJ, intreaga vina apartine celor care au aprobat formarea unei asemenea comisii. "Nu am aprobat eu aceasta comisie. Ce sanctiune sa dau daca cei doi nu sint de specialitate? E vina lor ca au ajuns in acea comisie? Imi asum aceasta decizie. Si oricum, consider ca sanctiunea s-a dat deja", a declarat Iordache Bostan, facind referire directa la demisia inspectorului de romana, Maria Lupu, dar si a fostului inspector general, Dan Popoiu. De precizat ca ieri la ISJ au venit si cele doua profesoare, pentru a discuta direct cu Iordache Bostan. Aceasta dupa ce vineri s-a facut o reevaluare a lucrarii, in urma careia s-a constatat ca nota pusa in Vrancea a fost mult prea mare. "Teza a fost supraevaluata, dar merita cam nota 6", a mai spus Iordache Bostan. La prima sesiune a examenului de bacalaureat, eleva Oana Conduraru a luat 8,40 la limba latina, insa dupa ce a solicitat reevaluarea lucrarii a primit doar 3,80 din partea profesorilor din Braila. Astfel, cu aceasta nota, ramasa definitiva, eleva nu a mai promovat examenul. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.