Educație

Grupul Scolar Agricol Adjud se muta in casa noua

Ziarul de Vrancea
15 apr 2005 979 vizualizări
Investitiile pentru reabilitatea cladirii liceului s-au ridicat la suma de 139 de mii euro

La Grupul Agricol din Adjud a fost inaugurata ieri cladirea reabilitata destinata cursurilor pentru elevi, in prezenta sefilor invatamintului vrincean. Cladirea a intrat in luna octombrie a anului trecut intr-un amplu program de reabilitare, cu fonduri obtinute de la Uniunea Europeana, dintr-un proiect Phare. Inaugurarea a avut loc in prezenta inspectorului general Danut Popoiu si a adjunctului Mihai Ladaru, a inspectoarei pentru invatamint tehnic, Tincuta Zahariuc, a coordonatorilor proiectului, dar si a profesorilor liceului.

Investitiile s-au ridicat la suma de 139 de mii de euro pentru prima etapa de extindere si reconstructie a corpurilor de cladire apartinind liceului adjudean. Din septembrie, elevii vor putea sa invete in conditii cu adevarat europene, salile de clasa urmind a fi dotate si cu echipamente didactice noi. Pe durata reparatiilor, elevii au invatat la Liceul "Emil Botta". "Liceul nostru a cistigat in 2003 un program Phare, prin intermediul caruia am reusit sa reabilitam cladirea. Am pus geamuri termopan, parchet laminat, usi de interior, am varuit si am schimbat instalatiile electrica, termica si sanitara. Totul este nou, trebuie sa mai utilam salile de curs cu banci, calculatoare si celelalte materiale didactice. Speram ca elevii sa aprecieze si sa aiba grija de noul nostru sediu", ne-a spus Viorel Rucareanu, director la Grupul Scolar Agricol din Adjud. La inaugurare a participat si coordonatorul zonal al firmei care a realizat lucrarile de reabilitare, George Popa, dar si reprezentantul Phare in Romania, Christopher Womby. "Liceul Agricol din Adjud face parte dintr-o serie de 19 scoli din zona de sud-est a Romaniei care au beneficiat de fonduri europene. Lucrarile de reabilitare de aici s-au incheiat la timp, iar investitiile facute s-au incadrat in totalul celor 139 de mii de euro acordati. Noi sintem foarte incintati de cum arata cladirea, acum depinde de elevi sa o pastreze in conditii bune", ne-a spus Christopher Womby. In cadrul acestor proiecte de finantare de la UE, alte doua licee din judetul Vrancea au beneficiat de fonduri Phare - Grupul Scolar de Electrotehnica si Grupul Scolar de Constructii si Montaj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.