Educație

Profesorii dau examen

Camelia Stănilă
16 iul 2007 1067 vizualizări
Concursul de titularizare va incepe la ora 10, in toata tara u 43 de candidati au trecut cu brio si peste proba practica u rezultatele finale vor fi afisate abia peste o saptamina pe 23 iulie

Cei aproximativ 750 de candidati inscrisi la concursul de titularizare in Vrancea vor trece azi prin emotiile examenului ce va demara concomitent in toata tara, incepind cu ora 10. Ministerul Educatiei va extrage varianta de subiect la ora 8.55, iar la ora 9.00 aceasta va fi anuntata la Radio Romania Actualitati. Dupa primirea subiectelor, persoanele care aspira la un post in invatamint vor avea la dispozitie patru ore pentru a-si demonstra cunostintele, atit la disciplina pe care doresc s-o predea, cit si la metodica. Deja 43 de candidati au trecut cu brio peste proba practica desfasurata pe 12-13 iulie, in timp ce 9 nu s-au mai prezentat. Lucrarile de la proba scrisa de astazi vor fi evaluate in centrele universitare si in unitatile de invatamint responsabile cu perfectionarea personalului didactic stabilite de MECT. Rezultatele concursului se vor afisa la sediul ISJ si in cele trei centre de examen (Colegiul Unirea, Scoala "Anghel Saligny" si Grupul Scolar de Industrie Usoara) in cel mult 3 zile, adica pina joi, pentru ca eventualele contestatii sa se depuna in cel mult 48 de ore de la afisare. Potrivit metodologiei, rezultatele finale ale concursului de titularizare vor fi cunoscute abia peste o saptamina, pe 23 iulie. Repartizarea candidatilor care au obtinut cel putin nota 7 pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se va realiza computerizat in data de 26 iulie 2007, in baza optiunilor exprimate in perioada 24-25 iulie 2007. In Vrancea au fost declarate vacante 232 posturi titularizabile, insa in ciuda numarului destul de mic unele nu se vor ocupa in aceasta etapa, astfel ca vor deveni netitularizabile si vor fi disponibile pentru detasare la cerere si suplinire. Pentru urmatoarele etape ale mobilitatii mai exista deja publicate 320 posturi netitularizabile si 180 netitularizabile incomplete. Cadrele didactice care nu au participat la examenul de azi mai pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de ISJ in 16 august 2007 si 5-6 septembrie 2007. Urmatoarea repartizare pe post va avea loc in sedinta publica, in intervalul 27 august- 3 septembrie. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.