Educație

Mai multi promovati la matematica

Camelia Stănilă
23 iun 2007 756 vizualizări
Proba la matematica pare ca a fost mai cu noroc in acest an, la testele nationale, procentul de promovabilitate calculat de oficialii din invatamint fiind de 89,92%. Profesorii au afirmat ca matematica a fost ceva mai accesibila decit romana, astfel ca si notele au fost mai mari

Rezulattele finale ar putea fi afisate chiar din aceasta seara

In centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", matematica a inregistrat o promovabilitate de 93,88%, chiar mare luind in considerare ca scolile repartizate provin majoritar din mediul rural, dar si din Adjud si Marasesti. "Am observat ca si elevii din Paunesti sint foarte buni, la matematica", ne-a spus presedintele comisie, Vasile Lupu. Un procent de 90,23 % s-a inregistrat si la Scoala nr. 3. "Noi am raportat 83 de elevi respinsi, din 850. A fost chiar mai bine decit la romana, unde am avut 108. Matematica a si fost mai usor de abordat, in prima parte a subiectului elevii au avut un set de intrebari, de nivelul claselor V-VI, notate cu 40 de puncte, astfel ca au luat mai usor nota 5", ne-a spus si Radu Stefan, presedintele centrului de evaluare de la Scoala nr. 3. O promovabilitate de 87% s-a inregistrat si in centrul de la Scoala nr. 7. Ieri dupa-amiaza, in majoritatea centrelor de evaluare se finalizase si corectura lucrarilor la istorie si geografie, unde de asemenea s-au obtinut note foarte mari. "La geografie, 20-25% din note au fost doar de 10", spune Florin Iamandei, presedintele centrului de evaluare de la Scoala nr. 7. "La istorie avem o promovabilitate de 99,93%", a precizat si Vasile Lupu, presedinte in centrul de la Pedagogic. Cum profesorii au cam terminat corectura de aseara, iar notele de la primele doua probe au fost deja trecute in cataloagele electronice, o situatie finala ar putea fi aflata chiar din aceasta seara. Cu acceptul Ministerului Educatiei, listele ar putea fi si afisate, pentru a mai curma din emotiile elevilor, parintilor si profesorilor. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.