Educație

Profesorii nu stiu ce inseamna protectia muncii

Ziarul de Vrancea
12 apr 2005 1098 vizualizări
Doar Liceul din Odobesti are angajat un fochist

In urma unui control tip campanie initiata de Inspectoratul Teritoarial de Munca Vrancea s-au descoperit nerguli semnificative in liceele vrincene in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca. Majoritatea neregulior au fost determinate de nepregatirea cadrelor didactice in domeniul protectiei muncii si de faptul ca acestia nu sint constienti de riscurile la care se expun, atit ei cit si elevii. "Profesorii nu prea stiu sa faca diferenta intre protectia muncii si securitatea si sanatatea in munca. Prin aceasta campanie noi am vrut sa informam personalul care lucreaza in unitatile de invatamint asupra obligatiilor si drepturilor legale care le revin in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Am distribuit unele chestionare directorilor de institutii si am observat ca nu prea stiu care sint riscurile la care se expun in timpul desfasurarii activitatii, prin nerespectarea regulilor de protectie a muncii. Le-am dat un termen sa remedieze aceste probleme care tin de organizare, pina la urmatorul control", ne-a spus Gheorghe Smirna, inspector sef- adjunct in cadrul departamentul Securitate si Sanatate in Munca. Inspectorii de munca mai spun ca au trecut cu vederea faptul ca majoritatea liceelor din Vrancea nu au angajat un fochist pentru intretinerea centralelor termice sau un electrician in cadrul personalului nedidactic. Pentru a rezolva aceste deficiente in timp util, Inspectoratul Teritorial de Munca a propus o colaboarecu directorii deunitati scolare prin organizarea de intilniri periodice. "Este foarte util un astfel de curs. Noi avem carti de protectia muncii, dar o informatie in plus nu strica. Daca dinsii hotarasc ca noi, profesorii, sa facem un curs pentru sanatatea si protectia in munca noi sintem de acord", ne-a spus Carmencita Culita, director adjunct in cadrul Liceului de Muzica si Arte "Gh. Tattarascu". Dascalii si elevii au la dispozitie o jumatate de an pentru a aprofunda cunostintele despre sanatatea si securitatea in munca deoarece cea de-a doua etapa de verificare si control este programata pentru luna noiembrie a acestui an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.