Educație

Festival de literatura, religie, sah si tenis de masa

Camelia Stănilă
18 iun 2007 617 vizualizări
Memorialul "Mihail Sadoveanu" s-a aflat la a III-a editie

Scoala Neicu - Panciu a gazduit pe 14 iunie ce-a de-a treia editie a Festivalului scolar de literatura, religie, sah si tenis de masa Memorialul "Mihail Sadoveanu", organizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar, Asociatia Social Culturala si Sportiva "M. Sadoveanu" Panciu, dar si cu Scoala nr. 10 "M. Sadoveanu" Vaslui. Competitiile reunite in cadrul acestui festival s-au bucurat si de prezenta elevilor de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, Scoala Crucea de Sus Panciu, Scoala Neicu- Panciu si Scoala Jaristea. "In virtutea genericului sub care s-a constituit festivitatea de deschidere a festivalului, scriitorul Culita Usurelu a relatat momente din viata si activitatea scriitorului Mihail Sadoveanu. De asemenea, la finalul activitatilor, organizatorii au tinut sa fie oficiata si o slujba de pomenire a scriitorului, savirsita de preotii Danel Merloiu si Culita Ichim. Dupa, a fost adresata o scrisoare lui Mihai Sadoveanu, cu sprijinul Aurorei Stefan, director adjunct al Scolii nr. 10 Vaslui", a mentionat Georghita Popa, initiatorul si directorul Festivalului. Intrecerea s-a desfasurat pe patru sectiuni: literatura, religie, sah si tenis de masa, antrenindu-i pe copii. La literatura, locul I a fost ocupat de Adelina Balan - Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, la religie de Ximena Andrici - Scoala Crucea de Sus Panciu, in timp ce la sah cei mai buni s-au dovedit Sebastian Popa- Gradinita Neicu, la categoria 6-7 ani si Razvan Anton - Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, clasa a IV-a. "Intrecerea de sah a debutat cu un simultan pentru elevii participanti, sustinut de maestrul international Ion Glodeanu. Concursul propriu zis a fost arbitrat de Mircea Radu, arbitru al Federatiei Romane de Sah", s-a mindrit Gheorghita Popa. La tenis de masa, locul I a fost ocupat de Bogdan Cumpanici, clasa a IV-a la Scoala nr. 10 Vaslui, in timp ce pe locul III s-a clasat Maricel Nistor de la Scoala Neicu- Panciu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.