Educație

Ultima zi de scoala pentru elevii de a VIII-a

Camelia Stănilă
8 iun 2007 576 vizualizări
Cei circa 4.000 de elevi de clasa a VIII-a din Vrancea au ajuns la finalul gimnaziului. Astazi e ultima zi in care vor sta in bancile de gimnaziu, pentru a-si lua oficial la revedere de la profesori si colegi.

Testele nationale incep peste 10 zile

Doar oficial, pentru ca toti se vor intilni peste o saptamina, la primul examen din viata lor, testele nationale. Astfel, elevii de a VIII-a mai au doar citeva zile in care se pot relaxa sau, din contra, a se pune la punct cu materia la romana, matematica, istorie sau geografie, cele trei probe obligatorii ale acestui examen. Testele nationale vor incepe luni 18 iunie, iar pina atunci conducerile scolilor vor trebui sa actualizeze numarul de inscrisi, in functie de situatiile scolare incheiate in aceste zile. Trebuie spus ca tinerii de clasa a VIII-a ramasi corigenti au pierdut "trenul" testelor nationale din acest an. Ei au insa posibilitatea de a urma o scoala de arte si meserii (SAM) sau de a astepta un an pentru a sustine examenul de la finalul clasei a VIII-a si a accede la liceu. Dupa proba la romana, de pe 18 iunie, elevii isi vor mai testa cunostintele pe 20 si 21 iunie, pentru ca pe 24 iunie sa fie afisate si primele rezultate.

Tot pe 24 se pot depune si contestatii, iar pe 28 iunie vor fi aflate rezultatele finale, care vor conta in admiterea computerizata la liceu si SAM. Si in acest an, procedura de selectie in clasa a IX-a are in vedere media la testele nationale, cu o pondere de 50% si media de absolvire a claselor a V- VIII, cu o pondere de 50%. Tesele nationale se sustin fara taxa. La nivel de judet, reprezentantii ISJ au stabilit 26 centre de testare si 4 de evaluare. Comisiile vor fi trase la sorti pe 16 iunie, cind va avea loc si o

instruire cu presedintii si secretarii. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.