Educație

Matematica a adus note mici la teza unica

Camelia Stănilă
8 mai 2007 953 vizualizări
Cu toate ca subiectele au fost considerate destul de usoare, tezele unice la matematica pentru clasa a VII-a nu s-au lasat cu rezultate prea bune. O prima raportare a rezultatelor, pe transe de note, arata un procent de promovabilitate de doar 49,37% (55,16% pentru mediul urban si 45,80% pentru mediul rural).

Chiar si cu notele rotunjite la 5, procentul de promovabilitate n-a depasit 59,51%

Notele intre 4.50 si 4.99 sint insa rotunjite la 5, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, lucru care ridica practic procentul de promovabilitate cu aproape 10%.

"MEdCT a solicitat o statistica pe transe de note care nu reflecta realitatea, deoarece notele de la teza se calculeaza prin rotunjire la intreg. Astfel, tinind cont de notele rotunjite la 5 se ajunge la un procent de promovabilitate de 59,51%", a precizat profesoara Maria Sterea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar. Notele ici de la testare au fost justificate mai mult prin numarul mare de

itemi pe care elevii trebuiau sa-i rezolve in doar 50 de minute, si mai putin prin dificultate subiectului, in general. Astfel, situatia de la ISJ arata ca doar 115 elevi au obtinut note de 10, aici fiind incluse si cele peste 9.50, care au fost rotunjite. De asemenea, nu mai putin de 704 note au atins pragul minim de promovabilitate. O situatie prinvind datele statistice pe fiecare scoala va ajunge la ISJ in urmatoarea perioada. "Dificultatile de raportare au fost cauzate de lipsa unei aplicatii pentru aceasta actiune, caz in care membrii comisiilor de evaluare au facut eforturi suplimentare de transmitere a situatiilor", a mai precizat Maria Sterea. La prima teza cu subiect unic din acest an, desfasurata vinerea trecuta, au participat 3.737 de elevi, din cei 4.002 existenti in clasele a VII-a din judet. Cei care au absentat mai pot sustine testarea la matematica pe 5 sau 12 iunie. Proba la romana va fi sustinuta pe 17 mai. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.