Educație

Gimnaziul dispare din 11 scoli

Camelia Stănilă
8 mar 2007 967 vizualizări
Unitatile care au mai putin de 30 de elevi nu vor mai avea clase simultane u ISJ Vrancea a solicitat achizitia a 36 de microbuze scolare

Inspectoratul Scolar a definitivat propunerile de comasare a scolilor, incepind din toamna, in vederea eliminarii invatamintului simultan la clasele V - VIII. Astfel, 11 scoli cu mai putin de 30 de elevi vor fi unite, pentru ca elevii sa beneficieze de conditii normale de predare. Miercuri, propunerile au fost inaintate la Ministerul Educatiei de catre inspectorul general adjunct Stan Rogoz. Printre scolile care nu vor mai avea gimnaziu se numara cele de la Buda, Calienii Vechi, Viisoara, Caiata, Rucareni, Coza, Colacu, Poiana si Mindresti. La acestea se adauga si mutarea efectivelor de elevi intre scolile Ciorasti - Mihalceni si Bordeasca Veche 1- 2, pentru realizarea claselor a VI-a si a VIII-a. Initial, printre scolile propuse pentru comasare se aflau si Manastioara - Fitionesti, Voetin- Sihlea si Lacu lui Baban- Gura Calitei. Avind in vedere ca microbuzele ce vor fi achizitionate vor avea o capacitate de 16^ 1 locuri, Ministerul Educatiei a impus ca doar scolile mici sa fie luate in calcul pentru comasare, in vederea desfiintarii. De asemenea, unele scoli vor ramine la stadiul actual, avind in vedere si starea proasta a drumurilor, care nu permite un transport regulat al elevilor. "Pentru scolile Andreiasu de Sus, Catauti- Chiojdeni, Lastun- Dumitresti, Prahuda- Paltin, Tiritu - Poiana Cristei, Spinesti- Vrincioaia si Dealu Lung- Gura Calitei am solicitat aprobare sa functioneze asa cum sint si pina acum", a precizat inspectorul general adjunct Stan Rogoz. Acesta a precizat ca la nivelul judetului Vrancea s-au solicitat 36 de microbuze, 11 pentru scolile comasate si restul pentru a rezolva problema copiilor care sint nevoiti sa parcurga zilnic kilometri buni, pe jos, pentru a ajunge la scoala. ISJ va afla astazi cite microbuze vor fi aprobate la nivelul judetului, pentru ca la inceputul saptaminii viitoare caietul de sarcini sa fie finalizat. "Pe 14 martie va trebui sa dam anuntul de licitatie in Monitorul Oficial", a mai precizat Stan Rogoz. Microbuzele achizitionate vor trebui sa fie livrate pina cel tirziu la 15 septembrie, pentru a nu da peste cap schimbarile efectuate la nivelul unitatilor de invatamint. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.