Educație

Radu Marin, in lotul national la informatica

Camelia Stănilă
1 apr 2005 1411 vizualizări
Alti doi uniristi sustin barajul pentru lotul largit al olimpiadei internationale de matematica.

Uniristul Radu Marin a reusit performanta de a se califica in lotul national care urmeaza a se pregati pentru olimpiada internationala de informatica. Dupa participarea la nationala, elevul a trebuit sa treaca de doua baraje pentru a ajunge in lot. Si colegii lui Teodor Rosu, din clasa X-a si Sorin Vultureanu, clasa a XI-a au intrat in baraje, insa nu au ajuns in finala. Rosu Teodor a avut insa cel mai bun loc in concurs, locul 7, obtinind o mentiune, ca si Radu Marin, la clasa a XI-a. Elevii vrinceni au reusit sa obtina alte trei mentiuni si la olimpiada nationala de informatica pentru gimnaziu. Acestea au fost acordate elevilor Nicodei Eduard Groper, la clasa a VI-a si Bogdan Casu- Pop si Dragos Sandulescu, la clasa a VII-a.

Alti doi uniristi s-au calificat la barajele pentru calificarea in lotul largit pentru olimpiada internationala si balcaniada de matematica. Acestia sint Cristian Savescu si Catalina Stoica, elevi in clasa a X-a la CNU. "Pentru a ramine in lotul largit, printre cei mai buni 25 de elevi, cei doi trebuie sa mai treaca de un baraj miine (azi- n.r.)", a precizat profesorul de matematica Marius Mohonea. La olimpiada nationala de matematica, cei doi au obtinut mentiuni din partea Ministerului Educatiei, precum si medalii de argint din partea Societatii de Stiinte Matematice, care a facut o premiere in paralel. La clasa a VII, Andrei Franciuc si Bogdan Casu- Pop de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" au primit mentiuni si medalii de bronz. Aceleasi distinctii a primit si Laura Ionescu, eleva in clasa a VIII-a la Scoala "Stefan cel Mare". La clasa a XI-a, Laurentiu Ionascu de la CNU a primit si el mentiune si medalie de bronz.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.