Educație

Elevii caştigători la concursul Lumina Math şi-au primit premiile

Ziarul de Vrancea
16 ian 2014 10067 vizualizări
Rezultatele complete sunt postate pe site-ul www.luminamath.ro

Cei 276 de elevi vranceni care au obţinut rezultate la Concursul Naţional de Matematică Lumina Math au fost premiaţi ieri în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea. Concursul a avut loc în luna noiembrie, rezultatele fiind afişate pe site-ul organizatorilor la finele anului trecut. Competiţia a constat într-un test grilă alcătuit din probleme cu grade diferite de dificultate, fiecare avand cinci variante de răspuns, grupate pe clase astfel: clasele primare II-IV - 30 probleme, şi clasele gimnaziale V-VIII - 40 probleme. Concursul a avut o durată de 120 de minute şi s-a bucurat de un număr impresionant de participanţi din tot judeţul. Premierea elevilor a fost realizată de inspectorul de matematică Daniela Sîrghie, în prezenţa şefei IŞJ, Vasilica Zaharia, care i-a felicitat pentru rezultatele obţinute. Cel mai bun rezultat, 100 puncte, a fost obţinut de Alexandra Diac, elevă în clasa a III-a la Şcoala “Ion Basgan” din Focşani, care a primit drept răsplată o recompensă financiară şi o tabără gratuită în campusul Potigrafu din judeţul Prahova. Tabere gratuite au mai primit Tudor Zaharia – clasa a V-a - Şcoala “Duiliu Zamfirescu”, Vlad Bercovici  - clasa a VI-a – CNU, Teodor Călin  - clasa a VII-a – Şcoala “Duiliu Zamfirescu”, Neagu Andrei – clasa a II-a – Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani şi Dodoiu Tudor –clasa a VIII-a – Colegiul Naţional Cuza. Aceştia au ocupat primul loc pe judeţ, pe fiecare clasă în parte, avand un punctaj de minim 70  de puncte. Alţi nouă elevi, care s-au clasat în primii 50 de elevi din fiecare clasă (în ordinea notelor şi coeficienţilor de dificultate), la nivel naţional, au primit premii în bani. Rezultatele complete sunt postate pe site-ul www.luminamath.ro. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lupu corina, acum 3106 zile, 10 ore, 30 minute, 38 secunde
imi place sa concurez
un parinte, acum 3752 zile, 6 ore, 33 minute, 57 secunde
Acest concurs a fost gratuit sau parintii au platit o anumita suma ?Vad ca d-na inspector premiaza elevii ,oare sunt si elevi f.buni ,dar care nu au bani sa participe ? Se spune ca avem un invatamant citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.