Educație

Biblioteca s-a redeschis cu o donaţie de peste 1.500 de volume

Sorin Tudose
15 ian 2014 1605 vizualizări
Biblioteca Naţională a donat bibliotecii locale peste 1.500 de cărţi din rezervele proprii

Biblioteca Judeţeană şi-a redeschis sediul central ieri în prezenţa autorităţilor locale şi a Elenei Tîrziman, nimeni alta decat directorul general al Bibliotecii Naţionale a Romaniei. De asemenea, au fost prezenţi şi mai mulţi oameni apropiaţi bibliotecii aceştia putand vedea cum a fost amenajat noul sediu al secţiei de împrumut la domiciliu, totodată şi sediul central al Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea. Elena Tîrziman, originară din judeţul nostru, s-a reîntors în Focşani după ce a participat şi la Targul de Carte organizat anul trecut de bibliotecarii vranceni. „Aici la Focşani se întâmplă lucruri frumoase, lucruri care ar trebui să fie exemplu pentru alte biblioteci din ţară. O frumoasă colaborare cu Consiliul Judeţean ne-a adus astăzi într-un spaţiu absolut excepţional, pe de o parte o reabilitare pentru un spaţiu de patrimoniu, pe de altă parte o casă nouă pentru Biblioteca Judeţeană Vrancea”, a spus Elena Tîrziman. La randul ei, Teodora Fantanaru, directorul Bibliotecii Judeţene, a mulţumit călduros cititorilor. „Vreau acum să mulţumesc publicului, pentru că publicul nostru a avut răbdarea să revenim în această casă, comunităţii noastre care ne-a arătat toată bunăvoinţa sa. Istoria acestei clădiri este una care a fost în ultimul an urmărită şi evaluată pas cu pas. Ea nu ar fi putut să ajungă la acest moment frumos de sărbătoare şi armonie dacă nu se întâmpla acea inaugurare specială pe care am făcut-o în luna octombrie, când deja am încheiat proiectul de reabilitare, de modernizare, de restaurare a acestei frumoase clădiri”, a spus şi Teodora Fantanar. Biblioteca Naţională a donat bibliotecii vrancene peste 1.500 de volume din rezerva instuţiei bucureştene. Deşi spaţiul de depozitare pentru cărţi este ceva mai mic decat în sediul precedent, e bine că actuala “casă” a bibliotecarilor a rămas tot pe strada Mihail Kogălniceanu, aşa cum focşănenii s-au obişnuit de-a lungul a patru decenii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.