Educație

Măsuri de securitate la Şcoala 7

Ziarul de Vrancea
26 dec 2013 1587 vizualizări
Pe langă paznici, conducerea a suplimentat numărul de camere video şi a tocmit o firmă de pază

La începutul lunii februarie, Şcoala 7 a fost implicată într-un scandal care a marcat profund învăţămantul vrancean şi chiar romanesc. Pătrunderea în incinta şcolii a familiei unor elevi care l-au agresat fizic pe profesorul de muzică Mircea Ianchievici a ridicat prblema siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice la cursuri. Chiar dacă s-a vorbit mult pe această temă, problema nu a fost rezolvată decat parţial, măsurile de securitate fiind lăsate de autorităţi mai mult pe seama directorilor de şcoli. Acest lucru a fost înţeles de directorul Şcolii 7 care a decis, la începutul lunii decembrie, că trebuie să facă ceva. Prin urmare, a mutat paznicul de noapte în ture de zi, iar pe timpul în care nu există program la şcoală a montat camere de supraveghere şi a încheiat contract cu o firmă de specialitate. “Aveam un singur paznic care făcea ture noaptea. Ziua aveam un poliţist comunitar, dar am adus alături de acesta şi paznicul. Apoi am propus în Consiliul de Administraţie, care a şi aprobat, montarea unui sistem care nu a costat foarte mult. Acum ziua intrările sunt păzite de poliţist şi de paznic, iar noaptea avem acest sistem care funcţionează pe bază de senzori de mişcare”, ne-a declarat directorul Şcolii 7, profesorul Petre Plopeanu. În plus, pentru ca elevii să nu mai iasă din curtea unităţii, administratorul magazinului de la poartea şcolii a făcut intrare specială pentru elevi, astfel încat aceştia să nu mai iesă din incintă. “Elevii au interzis să părăsească curtea şcolii. Este bine pentru că este ordine şi disciplină”, ne-a mai spus Petre Plopeanu. Acesta intenţionează ca la primăvară să refacă şi gardul şcolii, astfel încat să nu poată pătrundă din exterior persoane străine. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.