Educație

Dacă ai un monitor bun pe care nu îl mai foloseşti, caută-i un nou cămin

Ziarul de Vrancea
16 dec 2013 1852 vizualizări
Acesta poate fi Clubul Copiilor Odobeşti

Astfel sună un anunţ aproape disperat al Clubului Copiilor Odobeşti, cercul de informatică. 108 copii frecventeză acest cerc care are, din păcate, funcţionează cu numai 11 calculatoare vechi din anul 2002, primite printr-un program al Ministerului Educaţiei. Vechimea şi uzura şi-au spus cuvantul, iar de curand au început să se strice monitoarele. “Din fericire pentru noi încă funcţionează unităţile centrale, dar au picat două monitoare care ne sunt neapărat necesare. Copiii care frecventează cercul au varsta cuprinsă între 6 şi 12 ani şi vin pe grupe de cate 12. Acum nu mai pot lucra decat prin rotaţie”, ne-a declarat profesoara Octavia Jora. Aceasta a cerut ajutorul părinţilor care au donat cate 5 lei în speranţa că se pot achiziţiona două monitoare la mana a doua. “Sperăm să ne descurcăm şi să găsim second-hand monitoare cu tub catodic, pentru că la LCD nu sperăm”, ne-a mai spus profesoara. Suntem convinşi că sunt încă oameni de bine care au acasă monitoare vechi pe care nu le mai folosesc şi pe care le-ar putea dona cercului de informatică de la Clubul Copiilor Odobeşti, sau chiar instituţii care îşi reînnoiesc aparatura. Şi pentru a vă convinge că elevii care frecventează acest cerc merită, vă spunem că la ultimul concurs la care au participat, “Infopici”, au obţinut numeroase premii II, III şi menţiuni. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.