Educație

“Concert de linişte” la Ateneu

Sorin Tudose
11 dec 2013 1603 vizualizări
In cursul zilei de azi va avea loc un experiment despre linişte şi zgomot

Astăzi de la ora 18.00, la Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” din Focşani va avea loc un “Concert de linişte”, un experiment ce îşi propune să scoată publicul, măcar şi pentru o clipă, din goana asurzitoare a cotidianului şi este un dar pe care atat organizatorii, cat şi aceia care vor accepta provocarea de a participa, şi-l oferă unii altora ca dar de Crăciun. “Ne aflăm astăzi într-un mediu din ce în ce mai zgomotos, nociv chiar, din cauza zgomotelor. Pe de altă parte, ne confruntăm cu o serie întreagă de probleme care merg dincolo de psihologie, probleme de filosofie a existenţei. Pană acum vreo sută de ani, lumea a fost una a liniştii; desigur, termenul e arbitrar. Dar ce se putea auzi, spre exemplu, într-un oraş de provincie? Tropăitul cailor, zgomotul caretelor, exploziile unor stări patetice, înjurături, cantece şi căm atat. Se aşternea, apoi, cuminte acea linişte nocturnă, care astăzi aproape că nu mai poate fi înţeleasă. Vrand-nevrand, oamenii auzeau foşnetul pădurii, mesajele naturii, curgerea apelor, vantul. Aproape că ascultau tăcerea prin trecerea timpului. Acum, simt că se pierde ceva cu dispariţia tăcerii. Eu respect tăcerea ca pe un act aproape sacru”, transmite prof. Constantin Romănescu, medic psihiatru. “Mai poate fi liniştea o metodă terapeutică în societatea zgomotoasă în care trăim? Ne permite ritmul trepidant al traiului cotidian să mai avem răgaz pentru linişte?”, sunt cateva întrebări la care organizatorii vor răspunde pentru cei prezenţi la eveniment. Ateneul Popular şi Asociaţia “Fii Cel ce Eşti Creat” vă invită la acest experiment care se anunţă ineresant. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.