Educație

Violenţele dintre copii ridică probleme în multe unităţi şcolare din judeţ

Ziarul de Vrancea
11 dec 2013 1876 vizualizări
Un elev a suferit o fractură de claviculă, în clasă, în urma unei îmbranceli.Elevul de 13 ani s-a ales cu fractură de claviculă după o îmbranceală cu un coleg de clasă, la Şcoala Slobozia Bradului.Incidentul s-a petrecut într-una dintre pauze.Vinovatul nu este la prima abatere şi beneficiază acum de consiliere psihologică, în vreme ce copilul rănit este internat la ortopedie.“Copiii nu mai ştiu să se joace. Suntem cadre vechi la această şcoală şi chiar ne doare ce se petrece cu aceşti copii”, a comentat directoarea şcolii

Un elev de la Şcoala Slobozia Bradului a ajuns marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani cu fractură de claviculă stanga prin agresiune. Incidentul s-a petrecut în sala de clasă într-una dintre pauze, elevul de clasa a VII-a fiind de fapt victima unor neînţelegeri dintre doi colegi de clasă. Totul a pornit, se pare, de la o glumă care nu a fost gustată de unul dintre elevii clasei a VII-a, după ce un coleg de-al său i-a stalcit numele. Supărat, elevul vizat l-a împins, între cei doi intervenind un al treilea elev care a dorit să-i despartă. Din nefericire pentru acesta din urmă, a fost şi el împins, căzand pentru o bancă. Copilul a fost transportat de părinţi la UPU unde au aflat că elevul are clavicula fracturată. “Totul s-a întamplat la sfarşitul unei pauze cand doi elevi s-au harjonit. Un al treilea a intenţionat să-I despartă, dar a fost împins şi a căzut. Din nefericire acesta avea o problemă mai veche, avand în trecut o mană ruptă”, ne-a declarat directoarea Şcolii Slobozia Bradului, Costache Voica. Aceasta a chemat imediat la şcoală atat părinţii elevilor implicaţi în incident, cat şi poliţiştii din localitate.

Elevul a rămas internat

Incidentul de la Şcoala din Slobozia Bradului a fost cercetat de poliţişti, care au stabilit că elevul de 13 ani a fost împins de colegul său. “Poliţiştii din Slobozia Bradului au fost sesizaţi că la secţia UPU a Spitalului de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani s-a prezentat minorul B. D. A., de 13 ani, din localitate. În urma primelor verificări efectuate a rezultat că pe 10 decembrie, în jurul orei 16,00, în incinta şcolii din localitate, în timpul pauzei, în sala de clasă, între doi elevi a izbucnit un conflict spontan în urma căruia minorul a fost impins. Acesta s-a dezechilibrat şi s-a lovit de o bancă în zona umărului stâng. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, ne-a spus inspectorul principal Bogdan Toader, de la biroul de presă al Poliţiei. Elevul a fost transportat la Spital, unde medicii l-au diagnosticat cu traumatism umăr stâng prin agresiune. Ulterior, în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că acesta are fractură de claviculă stânga prin agresiune. Copilul a rămas internat în secţia ortopedie pentru recuperare.

Elevul agresiv, consiliat de psiholog

Incidentul de la Slobozia Bradului a fost analizat ieri la nivelul unităţii de învăţămant, elevul agresiv nefiind la prima abatere. Acesta a primit numeroase mustrări pentru comportament neadecvat, iar acum riscă o altă pedeapsă. “De data aceasta copilul a declarat că nu a dorit să se întample aşa. El a beneficiat şi beneficiază încă de consiliere psihologică. Noi încercăm să-i determinăm să se comporte civilizat, dar am observat că de la an la an copiii devin mai agresivi, cu toate eforturile pe care le facem. Ei consideră o joacă a împinge şi a da cu piciorul şi parcă de ce insistăm pe tema toleranţei, fac invers. Am senzaţia că nu mai ştiu să se joace. Suntem cadre vechi la această şcoală şi chiar ne doare ce se petrece cu aceşti copii chiar dacă sunt de etnie cei mai mulţi”, ne-a mai spus directoarea Şcolii Slobozia Bradului, Costache Voica. Unitatea de învăţămant urmează să ia o decizie zilele acestea asupra sancţiunii care i se va aplica elevului vinovat de comiterea acestei fapte. (M. VLĂDESCU, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
galca fernando, acum 3788 zile, 3 ore, 47 minute, 5 secunde
da de unde atata consiliere psihologul vine doar in vizita la scoala sl.bradului si directoarea stie bine dar daca nu joaca dupa cum canta tata psihologului r pricopi nu mai sta pe scaun de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.