Educație

Bibliotecarii vranceni şi-au prezentat proiectele le Chişinău

Sorin Tudose
9 dec 2013 1075 vizualizări
Caţiva bibliotecari de la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” au fost recent în Republica Moldova, la Targul Inovaţiilor

Mai mulţi bibliotecari vranceni au participat marţea trecută la prima ediţie a Târgului Inovaţiilor de Bibliotecă organizat la Chişinău, Republica Moldova, de Programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională, Asociaţia Bibliotecarilor, Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu Chişinău şi comunitatea de biblioteci publice din Republica  Moldova. Târgul a fost o premieră la nivelul Republicii Moldova şi a prezentat cele mai inovatoare, creative şi interesante servicii de bibliotecă implementate cu ajutorul tehnologiilor moderne pentru dezvoltarea comunităţilor. În cadrul târgului, bibliotecarii şi vizitatorii au avut ocazia să participe la mai multe ateliere de lucru susţinute de facilitatori din România, Letonia, SUA şi din Republica Moldova. S-au desfăşurat în paralel ateliere demonstrative, paneluri de discuţii, ceremonii de înmânare a premiilor, flash-mob-uri, karaoke, precum şi concursuri sponsorizate de parteneri şi susţinători. Biblioteca Judeţeană Vrancea a pregătit o prezentare a câtorva servicii derulate prin intermediul programului Biblionet, destinate copiilor şi adolescenţilor, a dezvăluit câteva „secrete” despre capacitatea de transformare şi reinventare a serviciilor de bibliotecă, a bibliotecarilor şi a comunităţii vrâncene şi nu în ultimul rând, despre cum implicarea bibliotecarilor în proiecte şi programe poate dezvolta competenţe şi abilităţi copiilor şi adolescenţilor vrânceni.  Târgul a oferit o oportunitate unică de a reuni întreaga comunitate a bibliotecarilor pentru a face schimb de experienţă şi a-şi împărtăşi bunele practici, precum şi de a promova servicii inovative pentru comunitate, dezvoltate în bibliotecile publice. Astfel, 54 din cele mai promiţătoare biblioteci au prezentat inovaţiile din domeniile incluziune digitală, sănătate, business, e-guvernare, cultură, recreere şi comunicare. Acestea vin să demonstreze că bibliotecile publice pot oferi mai mult decât carte şi că acestea evoluează pentru a răspunde nevoilor moderne ale cetăţenilor din Republica Moldova. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.