Educație

Curs pentru secretarele de şcoli care utilizează BDNE

Ziarul de Vrancea
25 nov 2013 1921 vizualizări
Responsabilii cu introducerea datelor în BDNE (Baza de Date Naţională a Educaţiei), din şcolile vrancene, vor fi instruiţi începand de sambătă, 30 noiembrie, la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” de către inspectorul Mihail Fîsan şi profesorul Costel Vultureanu care, la randul lor, au urmat un curs în acest sens

Cursul care începe sambătă va dura 64 de ore şi se va ţine la fiecare sfarşit de săptămană, sămbăta şi duminica, timp de două săptămani. Pe 11 ianuarie cursanţii primei serii vor fi evaluaţi printr-un test care va dura patru ore, urmand ca imediat după această dată să înceapă cursul a nouă serie. “Deocamdată s-au înscris 91 de responsabili BDNE din tot atatea unităţi de învăţămant, majoritatea fiind secetare, dar avem şi doi inspectori şcolari. Acest curs va însemna uşurarea activităţilor de lucru cu Baza de Date Naţională a Educaţiei. Toţi utilizatorii vor folosi acelaşi algoritm de încărcare a bazei, de extragere a rapoartelor”, potrivit inspectorului Mihail Fîsan. Cursanţii care vor fi selectaţi în prima serie vor fi înştiinţaţi pe mail miercuri. Cursul se va finaliza cu 16 credite în contul fiecărul participant. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.