Educație

Lansare de carte la Bibliotecă: Viorel Munteanu - Amurg pe jumătate

Ziarul de Vrancea
25 nov 2013 1325 vizualizări
Cartea de poezii va fi lansată de la ora 16.30, la sala de lectură

Asociaţia Culturală “Duiliu Zamfirescu”, Liga Scriitorilor din România - Filiala Vrancea şi Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează lansarea volumului “Amurg pe jumătate” al autorului Viorel Munteanu. Volumul omagial a apărut anul acesta în colecţia LIRIK a editurii Armonii Culturale, la iniţiativa poetului Costică Ştefănescu, care deţinea manuscrise ale poeziilor semnate de poetul Viorel Munteanu. Cartea cuprinde poezii inedite şi beneficiază de o prefaţă semnată de autoarea Mariana Vicky Vârtosu, care îngrijeşte volumul, şi un Remember semnat de poetul vrâncean Liviu Ioan Stoiciu. “Viorel Munteanu s-a născut în 1953 în judeţul Bacău şi a debutat în revistele Amfiteatru şi Ateneu în 1979. Obţine aprecieri şi publică la reviste mari din ţară: Cronica din Iaşi, România Literară, Luceafărul, Tomis din Constanţa şi mai ales revista Flacăra, unde Geo Dumitrescu avea un atelier literar, cenaclu. Viorel Munteanu se prezintă cu poezie apreciată de-a lungul timpului de Geo Dumitrescu, Ion Negoiţescu, Gheorghe Azap şi alţii…() Venind în Vrancea publică în tot ce a însemnat publicaţie în Vrancea, începând cu revista Salonul literar, Oglinda literară, având o rubrică permanentă într-unul din cotidienele locale (Ziarul de Vrancea – n.r.). Debutul literar se produce în anul 1990 cu volumul Recul, girat de editura Litera”, pasaj extras din volumul Amurg pe jumătate: Repere autobiografice – Viorel Munteanu. Lansarea va avea loc astăzi, de la 16.30, la Sala de lectură a Bibliotecii  din str. Mr. Gh. Sava nr. 4. Moderatorul acestei lansări va fi scriitorul Gheorghe Andrei Neagu, preşedintele Asociaţiei Culturale “Duiliu Zamfirescu” iar prezentările vor fi susţinute de scriitorii Mariana Vicky Vârtosu, Costică Ştefănescu, Elena Stroe-Otavă şi Constanţa Cornilă. Vor fi prezenţi mai mulţi scriitori vrânceni. (S. TUDOSE)

Foştii atei...
Demagogia încă se mai poartă
Cu şarm, cu aroganţă, cu tupeu
Şi de noroc salvaţi, cu tot cu soartă,
Foştii atei azi cred în Dumnezeu...
Deşi treptat li se cam dau papucii
Şi ies din scenă fără lăutari,
Au învăţat să facă semnul crucii –
Însă la suflet au rămas murdari,
Căci dacă ieri au dăramat biserici
Să pună-n loc portretul unui prost,
Azi umblă după ei cu popi şi clerici
Şi rugăciuni învaţă pe de rost,
Considerand, la aspra judecată
Spre care orice suflet e condus
Cu inima de-a pururi împăcată
Că o să-i ierte, poate, Cel de Sus...
    Viorel Munteanu
Versuri din arhiva Ziarului de Vrancea, publicate astăzi, în semn de preţuire, cu ocazia lansării volumului omagial “Amurg pe jumătate” al regretatului poet Viorel Munteanu, fost colaborator al ziarului nostru, la rubrica Starea Na(Ra)ţiunii. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.