Economic

Posturi călduțe șI bine plătite pentru “lipitorii de afișe” de la PSD

Ziarul de Vrancea
28 iun 2017 1564 vizualizări

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost votat de Parlament în funcția de președinte al ASF. Iar Wlassopol, prim-vicepreședinte

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost votat, miercuri, cu majoritate de voturi, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în aceeași ședință fiind votat și Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al Olguței Vasilescu, pentru postul de prim-vicepreședinte al ASF. Badea a fost numit președinte al ASF cu 321 voturi ”pentru” și 38 voturi ”împotrivă”, în vreme ce Wlassopol a primit 338 voturi ”pentru” și 21 voturi ”împotrivă”. Leonardo Badea a declarat, la finalul audierii de luni în comisiile de specialitate ale Parlamentului, că nu vine pentru o funcție, ci pentru un proiect. „Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piață foarte importantă, de fapt mai multe piețe reglementate de către această autoritate, și am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creștem nivelul de încredere în această Autoritate și să încercăm să creștem gradul de protecție al consumatorului de produse și de servicii financiare. V-am și spus că nu vin pentru o funcție, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect și cred că este posibil să avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul. Întrebat ce intenții are în privința polițelor RCA, Leonardo Badea a susținut că trebuie protejate interesele consumatorilor. „Intenția noastră a fost foarte clară de la început, că trebuie să avem o poliță corectă pentru români și să protejăm interesele consumatorilor. Adică, să țină cont de toate elementele de calcul, ne referim că această poliță nu trebuie să cuprindă în ea sume de bani care să nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formulă de calcul”, a conchis deputatul PSD. Postul de președinte al ASF a rămas vacant după revocarea din funcție a lui Mișu Negrițoiu, pe 11 mai, în urma aprobării de către Parlament a unui raport prin care acestuia i se imputa modul în care ASF a gestionat criza de pe piața RCA din 2016. Potrivit raportului din octombrie 2016, Mișu Negrițoiu nu mai îndeplinește condițiile prevăzute în legea de funcționare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotărât, cu majoritate de voturi (o abținere și un vot neexprimat al unui parlamentar aflat în conflict de interese) să înainteze plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului propunerea de revocare a lui Negrițoiu din funcția de președinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară. Mișu Negrițoiu a ajuns președinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa. Negrițoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Rușanu, care și-a dat demisia de la șefia autorității din arestul poliției, în martie 2014, în condițiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.