Economic

MOZAIC ȘTIRI ECONOMICE: Fiscul italian a percheziționat birourile casei de modă Gucci

Ziarul de Vrancea
3 dec 2017 1236 vizualizări

Poliția economică din Italia a percheziționat birourile casei de modă Gucci, în cadrul unei investigații referitoare la evaziune fiscală, a declarat o sursă apropiată situației, citată de Reuters

 “Gucci confirmă că asigură o colaborare totală cu autoritățile și are încredere în corectitudinea și transparența activităților sale”, se arată într-un comunicat al companiei italiene, în urma informațiilor referitoare la controlul efectuat de poliție, publicate de cotidianul La Stampa. Sursa a spus că verificările au avut loc în această săptămână, la birourile Gucci din Milano și Florența. Procuratura din Milano suspectează că Gucci, partea a producătorului francez de bunuri de lux Kering, ar fi plătit impozitul pe profitul generat de vânzările din Italia într-o altă țară, cu un regim fiscal mai prietenos. Sursa nu a dat alte detalii. Gucci, cel mai mare contributor la profitul și veniturile grupului Kering, a beneficiat în ultimii ani de o relansare a activităților. În trimestrul trei al acestui an, Gucci a raportat o creștere de 49,4% a vânzărilor în termeni comparabili, excluzând efectul cursului valutar. Un purtător de cuvânt al grupului Kering a refuzat să comenteze.

Fiat Chrysler ar putea forma un parteneriat tehnic cu Hyundai Motor

Fiat Chrysler Automobiles ar putea forma un parteneriat tehnic cu grupul sud-coreean Hyundai Motor, a declarat sâmbătă directorul general al grupului italo-american, Sergio Marchionne, transmite Bloomberg. Alianța ar putea deveni una puternică, cu toate că nu există șanse pentru o fuziune între cele două companii, a spus Marchionne la sediul muzeului Alfa Romeo din Arese, lângă Milano. ”Există posibilitatea formării unui parteneriat tehnic cu Hyundai, care furnizează deja în Statele Unite componente și sisteme de transmisie”, a declarat Marchionne după prezentarea planurilor referitoare la revenirea Alfa Romeo în circuitul Formulei 1. Marchionne, în vârstă de 65 de ani, un susținător vocal al consolidării industriei auto, pregătește un plan de afaceri pe termen de cinci ani, înainte de a se retrage din funcția de director general, în 2019. Cele două companii vor coopera în domeniul motoarelor pe bază de hidrogen, în condițiile în care vehiculele electrice sunt pe cale să devină tehnologia dominantă în viitoarea eră a carburanților alternativi. Șeful Fiat Chrysler a confirmat planurile de separare a producătorilor de componente auto Magneti Marelli și Comau în două companii separate, de la începutul anului 2019. Mecanismul operațiunii nu a fost încă stabilit, dar ar putea include vânzarea unei participații, pentru atragerea de capital. Marchionne a mai spus că separarea brandurilor Alfa Romeo și Maserati este un eveniment prea îndepărtat pentru a fi discutat în acest moment, dar a subliniat importanța curselor auto pentru dezvoltarea Alfa Romeo. Revenirea în cursele de Formula 1 ar ajuta la îmbunătățirea imaginii mărcii, care vrea să se impună din nou ca producător auto de lux. Marchionne a investit miliarde de dolari în dezvoltarea de vehicule noi, după ce gama Alfa Romeo s-a redus, iar vânzările s-au prăbușit în ultimul deceniu. Șeful Fiat Chrysler a confirmat totodată țintele financiare ale grupului pentru 2018, între care creșterea profitului operațional la circa 9 miliarde de euro și eliminarea datoriilor.

Piața globală de aerostructuri este estimată la peste 36 miliarde dolari anual

Piața globală de aerostructuri este estimată la peste 36 miliarde dolari anual, iar producătorii de aeronave vor continua să externalizeze mai mult de 50% din producție subcontractorilor independenți, arată datele broker-ului Swiss Capital, în prospectul de ofertă aferent majorării capitalului social al Romaero. Specialiștii estimează că va crește atât traficul de pasageri, cât și cel de cargo, implicit și cererea de aeronave și de servicii de întreținere. ”În prezent, fabricanții de aeronave externalizează aproximativ 50% din producția de aerostructuri subcontractorilor independenți. Rata de externalizare va crește pe măsură ce producătorii de aeronave se concentrează pe operațiunile de asamblare finală și suport de după vânzare”, arată datele broker-ului Swiss Capital, în prospectul de ofertă aferent majorării capitalului social al Romaero. În piața de aerostructuri, sectorul comercial reprezintă 66%, cel militar 26%, iar cel de modificări și piese de schimb 8%. De asemenea, cererea globală pentru aeronavele de tipul business este în creștere și se situează la peste 1.000 de aeronave pe an.”Cererea pentru aeronave de tipul business jet este determinată de profitabilitatea corporațiilor, condițiile economice globale și de măsura în care aceste aeronave sunt văzute ca o alternativă viabilă la zborul cu aeronave comerciale”, se precizează în prospect. Documentul arată că va continua să crească atât traficul de pasageri, cât și cel de cargo, iar odată cu acestea, va crește și cererea de servicii fabricație aeronave dar și de servicii întreținere și reparații. ”Industria aeronautică a înregistrat o creștere ușoară a veniturilor în anul trecut. La nivel global este previzionată o creștere în medie cu 5% pe an până în 2035, în condițiile în care traficul aerian este previzionat să depășească această cifră - astfel cel de pasageri este estimat la o creștere de aproape 5% pe an, iar cel de cargo la 4,2% pe an”, arată raportul. Specialiștii vorbesc totodată de o creștere în continuare a capacităților de transport aerian civil, ”ceea ce va determina, în mod corespunzător, creșterea atât a cererii de servicii fabricație aeronave și aerostructuri cât și de servicii întreținere și reparații”, care sunt și activitățile de bază ale Romaero.”Luând în considerare tendința pozitivă a cererii în perioada analizată, prognozele de dezvoltare a industriei aeronautice pe plan mondial, precum și faptul că în acest domeniu, gradul de înnoire a produselor este ciclic, media de viață a unui avion fiind de circa 20 de ani, Romaero are un potențial de viitor, pe o piață deschisă și în continuă dezvoltare”, se mai menționează în document.

Senatul SUA a aprobat cel mai important proiect de reforme fiscale

Senatul Statelor Unite a aprobat cu o majoritate strânsă, cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii, creând condițiile ca versiunea finală să poată fi promulgată de președintele Donald Trump până la sfârșitul acestui an, transmite Bloomberg. Votul, prin care proiectul a fost adoptat cu 51 de voturi pentru și 49 împotrivă, a avut loc la 2 a.m., după o întâlnire cu ușile închise cu republicanii dizidenți. Înainte ca proiectul să fie trimis președintelui Trump, congresmenii trebuie să rezolve diferențele dintre versiunea adoptată de Senat și cea adoptată de Camera Reprezentanților, un proces care ar putea începe luni. Cu toate că cele două versiuni au elemente comune importante, negocierile asupra unor prevederi individuale introduse pentru adoptarea proiectului, în special în Senat, ar putea fi lungi și dificile. Produsul final ar putea deveni un subiect central al alegerilor din 2018, care vor stabili ce partid va obține controlul asupra Congresului. ”Peste un an vom duce acest mesaj poporului american”, a declarat după vot liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell. Ambele proiecte prevăd reducerea impozitului pe profit de la 35% la 20%, dar varianta Senatului prevede introducerea nivelului mai scăzut al impozitului în 2019, cu un an mai târziu față de varianța Camerei Reprezentanților.

Contracte futures pentru bitcoin

Autoritatea de reglementare a pieței instrumentelor derivate din Statele Unite a anunțat că va permite operatorilor bursieri CME Group și CBOE Global Markets să ofere contracte futures pentru bitcoin, creând condițiile pentru accesul monedei virtuale pe piețele reglementate, transmite Reuters. Anunțul Comisiei pentru Tranzacții cu Contracte Futures pentru Mărfuri permite ca CME și CMOE să devină primele burse reglementate din SUA unde pot fi tranzacționate contracte financiare pentru bitcoin. CME, cea mai mare bursă pentru instrumente derivate din lume, a anunțat că va lista contracte futures peentru bitcoin începând din 18 decembrie. CBOE va stabili data de lansare a acestor contracte în viitorul apropiat. În urma informației, bitcoin și-a revenit vineri, urcând peste 10.500 de dolari, după un declin anterior până la 9.500 de dolari. Bitcoin a traversat o perioadă volatilă în această săptămână. Miercuri, bitcoin a crescut cu 1.000 de dolari, depășind 11.000 de dolari. În mai puțin de 12 ore a atins un maxim de 11.395 de dolari, dar în orele imediat următoare a scăzut cu circa 20%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.